ADVERTISEMENT
News

Ce post cheie țintește Dacian Cioloș în noul guvern. Planuri mari pentru USR

Autor: Flaviu Popa | 08.12.2020 | 15:05
Ce post cheie țintește Dacian Cioloș în noul guvern. Planuri mari pentru USR
Dacian Cioloș țintește postul de vicepremier. Foto: Hepta

USR Plus ar dori să obțină postul de vicepremier în viitorul guvern, conform unor surse.

ADVERTISEMENT

G4Media susține că cei din USR Plus sunt împăcați cu gândul că nu pot propune noul premier, însă vor accepta portofoliul de vicepremier.

Cel mai vehiculat nume este cel al lui Dacian Cioloș, însă acesta nu pare dispus să renunțe la poziția de șef al grupului Renew Europe.

ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș țintește postul de vicepremier în noul guvern

Conform sursei citate, liderii USR PLUS au lansat un document ce conține angajamentele de negocierei cu PNL pentru viitoarea coaliție guvernamentală.

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, anunța în octombrie că nu există altă variantă decât Dacian Cioloș premier, pentru ca partidul să accepte o coaliție cu PNL.

ADVERTISEMENT

USR va intra la guvernare și va intra cu mandat de reformă. Vrem un premier cu mandat de reformă. Nimeni nu are un cec în alb din partea noastră. USR PLUS vrea să dea premierul, să fie foarte clar.

Vrem un parteneriat onest, loial de guvernare. Domnul Orban m-a dezamăgit că a mințit miercuri dimineață, când a spus niște lucruri total neadevărate, știa că sunt neadevărate. Înțeleg bătălia politică, înțeleg meciul de campanie, înțeleg de ce toată lumea atacă.

ADVERTISEMENT

Vreau să stăm la masă după alegeri, discutăm cu toții. Dacian Cioloș este, prin protocolul nostru vechi de alianță USR-PLUS, persoana desemnată pentru a prelua acest portfoliu”, a declara deputatul USR.

Între timp, Ludovic Orban, pe atunci premier, ridiculiza cu orice ocazie USR PLUS, fiind convins că PNL va câștiga en fanfare alegerile și el va fi premier încă patru ani. După o lună și jumătate, cariera lui Ludovic Orban e în regres, în timp ce USR PLUS duce negocieri dure pentru a obține cât mai multe portofolii de valoare.

ADVERTISEMENT

„Noi ne comparăm cu PSD-ul, nu putem compara 1.250 de primari cu 45 de primari. E greu să bați un primar PSD în primul tur? Ei pleacă de la 30% din start”, declara Orban în acel moment.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!