Descoperă ce poți face cu bulbii de la lalele după ce florile s-au uscat și nu mai vrei să ții ghiveciul ocupat. Trucul grădinarilor cu experiență este simplu și poate fi aplicat de orice gospodină care își dorește plante frumoase și parfumate.
Lalelele sunt printre cele mai frumoase flori de primăvară, însă ajung să se pălească destul de repede în casă. Dacă plantele sunt vestejite nu este cazul să le arunci la coșul de gunoi pentru că te poți bucura de ele și sezonul următor.
Te întrebi cum poți folosi, de fapt, bulbii? După ce florile s-au pălit nu te grăbi să schimbi imediat florile din ghiveci. Tot ce trebuie să faci este să ții cont de acest pont util de la grădinarii experimentați. E foarte important să nu tai frunzele imediat ce floarea s-a trecut.
Frunzele continuă să producă nutrienți prin fotosinteză, hrănind în felul acesta bulbii de lalele. În clipa în care au îngălbenit complet și s-au uscat natural specialiștii spun că poți trece la următoarea etapă. Procesul de regenerare s-a încheiat și poți scoate bulbii din pământ.
Aceștia se curăță delicat de pământul, astfel încât să nu se deterioreze. Bulbii de lalele nu se spală și se verifică cu atenție. Cei care sunt moi și prezintă pete sau urme de mucegai nu sunt buni și trebuie lăsați deoparte. Aceștia îi pot afecta pe cei sănătoși.
Bulbii de lalele se depozitează într-un loc uscat, bine aerisit și răcoros. Spațiul trebuie neapărat să fie ferit de lumina directă a soarelui. Indicat ar fi să stea într-o cutie de carton sau într-un săculeț de pânză. Se păstrează cu puțin rumeguș sau nisip uscat, pentru a preveni umezeala.
Iubitorii de plante știu că există mai multe perioade ideale pentru a planta. Cu toate acestea, grădinarii cu experiență recomandă ca bulbii de lalele să se planteze, în general, la început de toamnă. Temperaturile trebuie să fie suficient de mari, dar nu prea scăzute.
Bulbii de lalele trebuie să fie sănătoși înainte de a fi puși în pământ. Se alege un sol drenat bine și afânat. Specialiștii îi sfătuiesc pe oameni să facă o groapă la o adâncime de 2-3 ori mai mare decât dimensiunea bulbului.
După plantare bulbii de lalele se udă o singură dată. În felul acesta se fixează pământul din jurul lor. Ulterior, florile nu au nevoie de udări suplimentare pentru că ploile de sezon sunt suficiente pentru acest proces.