Life

Ce poți face cu fructele care rămân în frigider. Sfaturi practice de la specialiști

Ce poți face cu fructele rămase în frigider, care nu se mai consumă. Cuburile de gheață aromate sunt varianta ideală pentru zilele călduroase
14.05.2023 | 19:30
Ce poti face cu fructele care raman in frigider Sfaturi practice de la specialisti
Cuburi de gheață din fructe. Fotomontaj/Fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Ce să faci cu fructele rămase în frigider, care nu au fost consumate? Cu siguranță mulți dintre noi ne-am lovit de această situație. Am cumpărat fructe și am rămas cu ele. Acum, când temperaturile încep să crească în termometre, cuburile de gheață sunt nelipsite. Dar ce ai spune de niște cuburi de gheață din fructe aromate?

Cum să faci cuburi de gheață din fructe

Cine nu adoră băuturile delicioase și răcoritoare într-o zi călduroasă? Dacă majoritatea dintre noi au tot timpul la dispoziție gheață normală, FANATIK vine în ajutorul tău cu o idee interesantă. Poți transforma banala gheață în niște cuburi frumos colorate și delicioase.

ADVERTISEMENT

Astfel, te poți bucura de băuturi răcoritoare sau poți impresiona invitații care îți vor călca pragul. Cum? Foarte simplu. Ai nevoie de niște fructe, la alegere. Orice tip de fructe sunt bune, dar bineînțeles, cu cât sunt mai aromate, cu atât mai bine.

De preferat ar fi zmeură, căpșuni, piersici sau chiar pepene. Însă poți da frâu liber imaginației și poți opta pentru orice tip de fructe. Mai mult decât atât, le poți și combina, pentru o aromă și mai interesantă.

ADVERTISEMENT

Fructele trebuie transformate în suc, cu tot cu pulpă. Se pun fructele cu apă în blender, până obținem o consistență lichidă. După gust, se mai poate adăuga miere sau lămâie, în funcție de preferințe.

De aici, totul este simplu. Se pune sucul de fructe obținut în recipiente speciale pentru gheață și se dă la congelator. În câteva ore ne putem bucura de cuburile noastre de gheață aromate.

ADVERTISEMENT

În ce băuturi putem adăuga cuburile de gheață fructate

Cuburile de gheață din suc de fructe pot fi adăugate într-o varietate mare de băuturi. Depinde de gusturi și de creativitatea fiecăruia, cert este că sunt o variantă delicioasă de a transforma orice băutură în una perfectă pentru zilele toride.

Cuburile de gheață aromate pot da un gust savuros ceaiului rece din fructe sau plante. Pot fi folosite pentru limonadă, sucuri sau chiar cocktail-uri interesante. Știm prea bine cât de importantă este hidratarea. Dacă te numeri printre persoanele care nu reușesc să consume cantitatea zilnică recomandată de lichide, aceste cuburi de gheață vă pot ajuta.

ADVERTISEMENT

Câteva cuburi fructate pot face din banala apă plată o băutură aromată de care te poți bucura pe tot parcursul zilei. Cu siguranță dacă ai musafiri și le vei servi băuturi în care ai adăugat aceste cuburi de gheață, vor fi plăcut impresionați.

Cea mai bună rețetă de limonadă

Limonada este o băutură delicioasă, care se face foarte rapid și este preferata multora, mai ales în sezonul cald. Jamila vine în ajutorul nostru cu cea mai bună rețetă de limonadă.

“Ca ingrediente pentru o limonadă cu mentă perfectă nu aveți nevoie de mare lucru. Vă trebuie doar lămâie, mentă, zahăr și apă. Eu am preferat să fac un sirop de zahăr, asta pentru că siropul îndulcește mult mai bine lichidele reci.

Bineînțeles că puteți pune și zahăr sau miere, dacă doriți, dar amestecați bine de tot limonada pentru a le dizolva. După ce-ați făcut limonada, lăsați-o în frigider pentru câteva ore cât să se răcească bine”, spunea Jamila pe jamilacuisine.ro.

Ingrediente:

4 căni+1/2 apă (1litru+125ml)
1 cană suc de lămâie (250 ml)
1/2 cană zahăr 130 g
câteva frunze mentă

Iar dacă la final adăugați și câteva cuburi de gheață din fructe, cu siguranță va ieși un deliciu. Numai bună de savurat împreună cu întreaga familie.

Beneficiile consumului de fructe

Specialiștii spun că este ideal să consumăm 2-3 porții de fructe zilnic, în special în perioada sezonului cald. Fiecare dintre noi poate include fructele în alimentația zilnică după preferințe. Fie că e vorba de smoothie-uri, sucuri sau consumate ca atare, fructele sunt o sursă importantă de vitamine.

Dacă ai probleme cu introducerea fructelor în dieta ta, poți păcăli papilele gustative în diverse moduri. Poți face înghețată din fructe sau poți încerca varianta propusă mai sus, cuburi de gheață din suc de fructe.

“Este indicat ca fructele să fie consumate sub formă de suc, pentru a permite absorbția mai multor vitamine și minerale. Aceste vitamine și minerale, în cantități mari, îi permit organismului să elimine toate toxinele pe care le-a acumulat.

De asemenea, consumul de fructe și legume crude are și o serie de alte beneficii vizibile: o piele mai frumoasă, un păr mai lucios și un tonus excelent”, declara Alexander Florescu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT