FANATIK îți spune ce poți să faci cu ouăle rămase de Paște și cum să le folosești la cinci rețete rapide și gustoase pentru tine și cei dragi. Orice ai face, în fiecare an rămâi cu mâncare în plus de sărbători, dar există multe metode prin care poți refolosi unele preparate.
Chiar dacă ai vopsit prea multe ouă de Paște anul acesta, le poți folosi pentru câteva rețete pe care merită să le încerci. Nu ai nevoie de multe ingrediente și îți ia puțin timp să le gătești.
Citește în continuare și află care sunt cele cinci rețete delicioase pe care le poți face cu ouăle fierte care ți-au rămas de sărbători. Nu este nevoie să arunci mâncarea în plus, ci o poți „recicla” și adapta la alte rețete culinare.
Poți pregăti câteva rețete simple și rapide cu ouăle rămase de Paște, mai ales dacă ai vopsit prea multe și nu ai cui să i le dai. În plus, nici nu ai vrea să le arunci, așa că îți punem la dispoziție cinci rețete gustoase, care se fac într-un timp scurt și se consumă la fel de repede.
Iată care sunt cele cinci rețete pe care le poți încerca acasă. Cu siguranță nu vei regreta timpul petrecut în bucătărie! Ouăle umplute cu pastă de ton și salata de ouă cu ceapă și usturoi verde sunt doar câteva dintre aceste delicatese, potrivit clickpentrufemei.ro.
Se decojesc ouăle de Paște și se taie în jumătăți, pe lung. Se scot gălbenușurile și se pun întrpun blender. Se adaugă tonul bine scurs, apoi muștarul și untul.
Se condimentează cu sare și piper după gust și se amestecă până se obține o pastă fină, cu care vei umple albușurile. Se ornează cu puțină maioneză și pătrunjel proaspăt, apoi se așază pe un platou cu frunze de salată și felii de roșii.
Untul se taie cubulețe și se amestecă cu făina și sarea până capătă o consistență nisipoasă. Se adaugă gălbenușul, se frământă și se toarnă puțină apă rece, astfel încât aluatul să fie omogen. Aluatul se înfășoară cu o folie alimentară și se lasă 30 de minute la frigider.
După ce se scoate aluatul, se întinde o foaie rotundă de 5 mm grosime, care trebuie aranjată într-o formă de tartă, inclusiv pe pereți. Se bat ouăle cu sare și piper după gust, se adaugă cașcavalul ras și smântâna, după care se amestecă. Se toarnă amestecul peste aluat. Cârnații se taie felii și se adaugă în tartă, din loc în loc, la fel și ouăle fierte.
Se pune tava la cuptorul preîncălzit și se lasă timp de 15 minute la copt la 180 de grade, apoi încă 35-40 de minute la 150 de grade. Se lasă tarta câteva minute la răcit, apoi se decorează cu verdeață.
Ouăle se taie jumătăți pe lung și se scot gălbenușurile. Se curăță avocadoul și se pasează împreună cu gălbenușurile, crema de brânză, sarea și zeama de lămâie, după gust.
Ouăle se vor umple cu această compoziție, iar deasupra se așază bucăți de somon rulate, care se stropesc cu restul de zeamă de lămâie. Se păstrează la frigider până la momentul servirii.
Poți servi ouăle de Paște și cu această supă absolut delicioasă. Sfecla se dă printr-o răzătoare cu găuri mari. Se taie ceapa și castraveții curățați de coajă, apoi se mărunțește mărarul.
Se amestecă toate legumele, apoi se adaugă iaurtul șj oțetul. Se adaugă sare și piper după gust, iar supa se servește cu ouă fierte tari. Se decotează cu frunze de mărar.
Se decojesc ouăle și se taie cubulețe, după care se pun într-un castron. Pătrunjelul, ceapa și usturoiul verde se spală, se taie mărunt și se adaugă peste ouă.
Mazărea se scurge bine și se pune peste restul ingredientelor împreună cu maioneza, muștarul și smântâna. Se condimentează cu sare și pier după gust, se amestecă și se acoperă. Se lasă 30 de minute la frigider și apoi se decorează după preferințe.