News

Ce poți face dintr-un salariu de 300.000 de euro pe săptămână. Viața fabuloasă a lui Mesut Ozil

30.10.2020 | 10:30
Ce poti face dintrun salariu de 300000 de euro pe saptamana Viata fabuloasa a lui Mesut Ozil
ADVERTISEMENT

Deși nu mai joacă deloc pentru Arsenal, neamțul Mesut Ozil continuă să primească o remunerație imensă din partea londonezilor. Cu ajutorul celor 300.000 de euro câștigați săptămânal, fotbalistul își permite un stil de viață extravagant. 

Mesut Ozil s-a transferat la Arsenal în 2013, iar de atunci a avut evoluții oscilante. În ciuda faptului că „tunarii” nu au obținut rezultate extraordinare în ultimele luni, antrenorul Mikel Arteta a refuzat să mai conteze pe fotbalistul german.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul care are o relație excelentă cu președintele Turciei, Recep Erdogan, nu a mai evoluat într-un meci oficial pentru „tunari” din data de 7 martie 2020.

Ce poți face dintr-un salariu de 300.000 de euro pe săptămână. Mesut Ozil trăiește în lux la Londra

Salariul net al mijlocașului care mai are contract cu formația din nordul capitalei Angliei până în vara anului viitor ajunge la 297.000 de euro pe săptămână, ceea ce s-ar traduce printr-un venit anual net în valoare de peste 15,5 milioane de euro. Această sumă i-a permis lui Ozil să își mute familia într-o vilă impresionantă situată în Londra. Nu doar casa fotbalistului este una de-a dreptul impresionantă, ci și restaurantul turcesc la care adoră să mănânce ori colecția sa de mașini de lux.

ADVERTISEMENT

Deși s-a tot discutat despre posibilitatea ca Ozil să o părăsească pe Arsenal și să se transfere în altă țară, având în vedere că niciun alt club din Anglia nu ar fi dispus să îi plătească salariul imens, neamțul nu are de gând să se mute din Londra, având în vedere stilul de viață pe care l-a adoptat. El chiar a admis că se simte confortabil și liniștit și că nu vrea să plece din capitala Angliei.

Ajuns la 32 de ani și fără perspective prea bune, din punct de vedere profesional, Ozil se mulțumește să ducă o viață de lux într-o casă evaluată la peste 11 milioane de euro. El locuiește alături de soția sa, Amine Gulse și se deplasează foarte des la restaurantul cu specific turcesc, Likya.

ADVERTISEMENT
Mesut Ozil si sotia sa, impreuna cu cei doi caini ai familiei
Mesut Ozil și soția sa, împreună cu cei doi câini ai familiei. Sursa foto: Instagram

Englezii de la The Sun au pus cap la cap toate detaliile despre viața fotbalistului și din analiza lor reiese că, deși este cetățean german, Ozil este foarte atașat de cultura și obiceiurile turcești. De altfel, camera preferată a superstarului german este un living, decorat cu foarte multe elemente ce aduc aminte de Turcia.

Livingul lui Ozil, plin de elemente specific turcești
Unul dintre livingurile casei lui Ozil, plin de elemente specific turcești. Sursa foto: Instagram

Mesut Ozil deține chiar și un brand propriu, care are un logo dedicat, format din inițialele fotbalistului, literele M și O. Acest logo este omniprezent în casa din Londra și poate fi observat inclusiv în camera transformată în spațiu de gaming și utilizată și pe post de cinematograf.

ADVERTISEMENT
Logo-ul lui Mesut Ozil, omninprezent in vila sa
Logo-ul lui Mesut Ozil, omninprezent in vila sa. Sursa foto: Instagram
Camera pe care Ozil o foloseste pe post de spatiu de gaming si de cinematograf
Camera pe care Ozil o folosește pe post de spațiu de gaming și de cinematograf. Sursa foto: Instagram

Logo-ul lui Ozil este utilizat și pe clanțele ușilor de la camera de gaming și cinema. De asemenea, în living există un tablou pictat care îl reprezintă pe Sultan, conducătorul Imperiului Otoman. Ozil are și o cameră imensă folosită pe post de dressing, în care fotbalistul își depozitează uriașa colecție de adidași.

Dressingul lui Mesut Ozil. Sursa foto Instagram
Dressingul lui Mesut Ozil. Sursa foto: Instagram

Colecție impresionantă de mașini, mâncare turcească și acte caritabile

Nu doar cu o casă imensă poate Mesut Ozil să se laude, ci și cu un garaj plin cu mașini de lux. Fan al modelelor Mercedes-Benz, Ozil se bazează în principal pe un G63 AMG, model condus și de Raheem Sterling sau Virgil van Dijk. Mașina costă aproape 160.000 de euro, însă nu este cea mai scumpă din colecția fotbalistului. El deține și un S65 AMG cotat la aproape 205.000 de euro.

Mesut Ozil si modelul S65 AMG, cotat la aproape 190.000 de euro. Sursa foto Instagram
Mesut Ozil și modelul S65 AMG, cotat la aproape 190.000 de euro. Sursa foto: Instagram

De asemenea, fotbalistul mai are în colecție un SLS AMG de 182.000 de euro și a mai condus și un Ferrari 458 Italia și un Porsche Panamera Turbo, precum și un Audi Q7 și un Audi RS5. Niciuna dintre mașini nu costă mai puțin de 65.000 de euro, iar Ferrari 458 Italia are un preț halucinant de 221.000 de euro.

Din punct de vedere culinar, fotbalistul lui Arsenal este un iubitor al mâncărurilor turcești și merge constant la restaurantul Likya, aflat în apropierea casei sale. Alături de soția sa, el consumă humus, falafel, kebab, doner, dar și diferite preparate vegetariene.

Însă fotbalistul lui Arsenal nu se oflosește de bani doar pentru a duce o viață plină de opulență. El este foarte implicat în acțiuni caritabile și ajută cu fonduri organizația Rays of Sunshine, care are grijă de copiii bolnavi de cancer, aflați în spital.  Totodată, el a plătit pentru 1.000 de operații ale unor copii bolnavi din toată lumea, a asigurat hrana a 100.000 de persoane fără adăpost din 16 centre de refugiați din Turcia și Siria și a donat și 265.000 de euro unor organizații de ajutorare a copiilor bolnavi din Brazilia.

Mesut Ozil alaturi de copii bonavi de cancer. Sursa foto Rays of Sunshine
Mesut Ozil alături de copii bolnavi de cancer. Sursa foto: Rays of Sunshine

În ultimele luni, Ozil a asigurat hrana copiilor înscriși la 11 școli din nordul Londrei și s-a oferit să plătească salariul lui Jerry Qui, cel care s-a aflat în spatele Gunnersaurus, mascota lui Arsenal din ultimii 27 de ani. Acesta fusese concediat de club, însă mijlocașul german de 32 de ani s-a obligat să îi plătească salariul lui Jerry. Ozil a declarat că se va ocupa de acest lucru atât timp cât va mai fi sub contract cu „tunarii”.

ADVERTISEMENT