Life

Ce poți lua, de fapt, din camera de hotel, înainte să predai cheia la recepție. Este permis și nimeni nu te poate acuza de nimic. Puțini români știu de această lege internațională

Ce obiecte din hotel poți strecura în bagaj, fără să fie considerat furt. Puțini turiști știu ce pot lua ca amintire din fiecare loc în care se cazează.
30.06.2024 | 12:30
Ce poti lua de fapt din camera de hotel inainte sa predai cheia la receptie Este permis si nimeni nu te poate acuza de nimic Putini romani stiu de aceasta lege internationala
Ce obiecte din hotel poți strecura în bagaj, fără să fie considerat furt. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Alegerea hotelului pentru perioada vacanței reprezintă un pas important. Cu toții vrem să ne bucurăm de confort atunci când suntem plecați de acasă. Și, pentru că de cele mai multe ori suntem tentați să plecăm cu anumite obiecte din hotel, iată ce este și ce nu este permis să luam la plecare.

Ce obiecte din hotel poți strecura în bagaj, fără să fie considerat furt

De regulă, administratorii de hoteluri fac tot posibilul pentru a asigura un grad de confort turiștilor. În unele unități de cazare, totul este la superlativ, astfel că este aproape imposibil să nu strecori ceva în bagaj.

ADVERTISEMENT

De obicei, fiecare hotel are regulile sale. Acestea stipulează clar ce poți lua ”suvenir” acasă și ce ar trebui să lași la locul lui. Cine nu respectă aceste reguli, riscă să plătească destul de scump.

În ciuda tuturor restricțiilor, există și câteva obiecte pe care le poți lua din hotel. Dacă nu reziști tentației, poți să pleci acasă cu o mare parte din consumabile, precum șamponul sau gelul de duș.

ADVERTISEMENT

Și, pentru că de cele mai multe ori auzim că turiștii au plecat acasă cu papucii de la hotel, ei bine, acesta nu este un ”furt”. De regulă, papucii din hoteluri sunt de unică folosință, așa că poți să îi iei liniștit pe post de amintire.

Ce este absolut interzis să iei din camera de hotel

De cele mai multe ori, accesoriile de igienă, precum prosoapele și halatele de baie sunt cele mai mari tentații pentru turiști. Oricât de pufoase ar fi și oricât de mult ți-ar plăcea, ai face bine să nu le iei cu tine la plecare.

ADVERTISEMENT

Nu doar că trebuie să le lași la locul lor, însă, pe toată perioada șederii, ar trebui să ai mare grijă de ele. Este recomandat să nu le pătezi și nici să le deteriorezi sau să le rupi.

Tot de pe lista obiectelor pe care nu trebuie să le iei din hotel mai fac fac parte și electrocasnicele și vesela. De obicei, unele piese de veselă de la hoteluri tind să îți facă cu ochiul, însă, va trebui să reziști tentației. Dacă ți le dorești cu adevărat, poți întreba dacă sunt disponibile pentru a fi achiziționate.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește electrocasnicele, cu unele dintre ele este imposibil să pleci în bagaj. Uscătorul este ce mic, dar, chiar și așa, va trebui să îl lași la locul lui.

Dacă te cazezi la hotel, trebuie să știi că tot ceea ce se află în minibar se plătește extra. Chiar dacă nu ai consumat nimic, asta nu înseamnă că poți să pleci cu băuturile în bagaj. Dacă simți că ai nelămuriri, poți adresa întrebări personalului în momentul în care te cazezi.

ADVERTISEMENT