Ce facem cu mâncarea rămasă de la Paște? Sărbătorile pascale se încheie, iar cu siguranță gospodinele mai au în continuare numeroase preparate în frigider. După cum știm prea bine, acestea nu trebuie aruncate. Și totuși ce putem face cu ele?
Unele preparate pot fi refolosite. Iar aici vorbim în special de carnea de miel. Există o mulțime de rețete în care o poți adăuga. Nu e nevoie nici de prea mult timp petrecut în bucătărie și nici de foarte multe ingrediente, astfel că le poți prepara destul de ușor.
Ca să nu mai vorbim de faptul că dacă alegi să refolosești mâncarea rămasă de la Paște, eviți să faci risipă alimentară. Dincolo de faimoasa friptură de miel, pe care cel mai probabil ai avut-o deja pe masa de Paște, ori ciorba de miel, iată ce poți să mai prepari.
Cea mai simplă rețetă pe care o poți încerca este cea de salată din carne de miel cu legume. Ai nevoie de carne de miel, câteva legume, dar și condimente, iar modul de preparare nu e deloc complicat. Lista cu ingredientele necesare este următoarea:
În ceea ce privește modul de preparare, nu trebuie decât să tai carnea de miel fâșii. Aceasta va fi adăugată peste legumele tocate deja. La final se face dressingul, cu lămâie ulei de măsline și condimente, iar salata este gata să fie servită.
Iar o altă rețetă extrem de simplă pe care te poți baza astfel încât să nu arunci mâncarea rămasă după Paște este cea de paste cu carne de miel. Și aici lista ingredientelor necesare este similară, iar prepararea nu necesită deloc prea mult timp. Ai nevoie de:
Pastele cel mai probabil știi deja să le faci, pentru că rețeta e foarte simplă. Acestea trebuie fierte, iar între timp se încinge uleiul, unde vor fi călite legumele tocate. Usturoiul se adaugă și el, în special pe carnea de miel care trebuie și ea tăiată fâșii.
Se pun și condimentele după gust, dar și roșiile tocate, foile de dafin și mierea. Combinația se lasă la călit, iar apoi sea adaugă și pastele. La final, cei care doresc pot adăuga parmezanul și pătrunjelul.
Și tocana de miel e o alegere la fel de inspirată astfel încât să nu arunci mâncarea rămasă de la Paște. Vorbim despre o rețetă la fel de simplă, pentru care sunt necesare următoarele ingrediente:
Tocănița de miel nu e cu nimic diferită față de cea de pui ori de vită. Legumele se pun la călit în puțin ulei, în timp ce carnea va fi tăiată bucățele și adăugată și ea în tigaie. Mai apoi se adaugă apa, alături de vin, dar și de condimente după gust.
De abia în momentul în care carnea absoarbe sosul va fi adăugat usturoiul. Preparatul va fi lăsat alte câteva minute pe foc, iar la final se decorează cu pătrunjel, după preferințe.