Life

Ce poți să pățești dacă dormi pe canapea în fiecare zi. Somnul e cel mai dulce, dar există un pericol despre care nu știai

Ce se întâmplă dacă adormi în fiecare noapte pe canapeaua din sufragerie. Specialiștii atrag atenția asupra unui probleme.
26.11.2022 | 14:37
Ce poti sa patesti daca dormi pe canapea in fiecare zi Somnul e cel mai dulce dar exista un pericol despre care nu stiai
Ce se întâmplă dacă adormi în fiecare noapte pe canapea. Specialiștii atrag atenția asupra unui probleme. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce poți să pățești dacă dormi pe canapea în fiecare zi. Somnul e cel mai dulce, dar există un pericol despre care nu știai. Specialiștii în domeniul medical trag un semnal de alarmă și spun cum trebuie să procedăm.

Ce se întâmplă dacă adormi în fiecare noapte pe canapea. Specialiștii atrag atenția asupra unui probleme

Canapeaua din sufragerie nu este un loc indicat pentru un somn relaxant și odihnitor. Din păcate, aceasta nu este indicată pentru coloana vertebrală, motiv pentru care apar durerile de spate, umeri sau gât.

ADVERTISEMENT

Odihna ar trebui să se facă în dormitoare întunecate și liniștite, iar o canapea nu respectă deloc aceste criterii simple, chiar dacă te poate atrage să te întinzi după o zi lungă petrecută la locul de muncă sau la școală.

Directorul medical de la Centrul Medical Einstein din Philadelphia, Kunal Kumar, susține că dacă adormi în fiecare noapte în sufragerie, atunci creierul va asocia canapeaua cu somnul.

ADVERTISEMENT

Ulterior, s-ar putea să fii predispus să ațipești mai repede de fiecare dată când te așezi pe canapea, mai ales dacă stai întins, nicidecum în șezut.

Somnul de canapea, riscuri și dezavantaje

Mai mult decât atât, trezirile dese fac ca somnul să fie fragmentat și mai puțin odihnitor. Acesta este motivul pentru care foarte multe persoane se trezesc cu rigiditate, durere de gât, spate, umeri sau șolduri.

ADVERTISEMENT

„Există întreruperi cauzate de televizor, lumină și alte zgomote provocate de persoane, iar toate acestea te pot trezi”, a declarat specialistul, notează livestrong.com.

„S-ar putea să fie nevoie să vă îndoiți genunchii, ceea ce poate provoca strângerea ischiobiilor și poate duce la dureri de spate mai mari”, a adăugat directorul Centrului de Coloană Vertebrală, Ronald Barton Torchin.

ADVERTISEMENT

Somnul odihnitor și relaxant trebuie să aibă loc în condiții optime. Dacă simțiți că sunteți obosiți și vi se închid ochii, atunci ar fi momentul să schimbați canapeaua din sufragerie cu patul moale din dormitor.

ADVERTISEMENT