Life

Ce poveste de dragoste au trăit Amza Pellea şi Ioana Pavelescu. S-au iubit cu patimă după ce au jucat în filmul Osânda

Amza Pellea şi Ioana Pavelescu au trăit o intensă poveste de dragoste, departe de ochii curioșilor. Totul a început pe platourile de filmare pentru filmul Osânda.
16.10.2022 | 18:04
Ce poveste de dragoste au trait Amza Pellea si Ioana Pavelescu Sau iubit cu patima dupa ce au jucat in filmul Osanda
Amza Pellea și Ioana Pavelescu au fost protagoniștii filmului Osândă. Sursă foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Filmul Osânda a fost o ecranizare a romanului ”Velerim şi Veler Doamne“ de Victor Ion Popa”. Nimeni nu avea să știe însă că pe platourile de filmare se va naște o frumoasă poveste de dragoste.

Secretul din spatele celebrului film Osânda

Amza Pellea şi Ioana Pavelescu s-au apropiat mai mult decât se așteptau. Pe 27 octombrie 1975 au început filmările, povestea la un moment dat Sergiu Nicolăescu. Acesta mai spunea și că întreaga echipă era nevoită să meargă în jur de 200 de kilometri pe zi pentru a putea să găsească un loc cu zăpadă.

ADVERTISEMENT

”În timpul filmărilor, care au avut loc în Dobrogea, la Călugăreni, în Bucureşti, la Snagov, la Sâmbăta şi pe platoul Bucegilor, am avut un noroc uluitor cu vremea.

Mergeam cu întreaga echipă cam 200 de kilometri pe zi în căutarea unui loc cu zăpadă şi când ne opream, ca o recompensă pentru efortul nostru, începea să ningă“, povestea actorul și regizorul Sergiu Nicolaescu la un moment dat.

ADVERTISEMENT

Conform scenariului, Manlache Preda, care era interpretat de Amza Pellea, revenea acasă după zece ani de ocnă şi doi de război. Acesta a fost învinuit pe nedrept pentru asasinarea boierului Leon Pârâianu, interpretat de Emmerich Schäffer și a decis să se refugieze în muncă alături de marea sa iubire, Rusandra, rol jucat de Ioana Pavelescu.

Ioana Pavelescu și Amza Pellea, o poveste de dragoste ascunsă

La final, după ce marea sa dragoste dar și copilul său mor, Manlache va cădea şi el, fiind răpus de gloanţele jandarmului Ion, cel care la rândul său și-ar fi dorit să ajungă la inima Rusandrei.

ADVERTISEMENT

Filmările pentru filmul Osânda, drumurile, dar și scenele i-au apropiat însă pe cei doi protagoniști mai mult decât se aștepta oricine. Cei care i-au cunoscut au povestit cum Amza Pellea a ajuns să se îndrăgostească nebuneşte de Ioana Pavelescu în acea perioadă.

Deși actorul era căsătorit, cei doi au fost o vreme bună împreună, însă niciodată nu și-au asumat ce au avut împreună. Au tot existat bârfe despre povestea lor de dragoste, însă marele actor Amza Pellea și nici Ioana Pavelescu nu au confirmat vreodată informația.

ADVERTISEMENT