Sport

Ce pregătește clubul Steaua la sărbătoarea a 75 de ani de la înființare. Puiu Iordănescu și Mircea Lucescu, antrenori la meciul legendelor

Clubul Steaua București organizează un eveniment special pe stadionul Ghencea la împlinirea a 75 de ani, unde va avea loc un meci între legendele Stelei și Generația de Aur a echipei naționale a României.
31.05.2022 | 13:18
Ce pregateste clubul Steaua la sarbatoarea a 75 de ani de la infiintare Puiu Iordanescu si Mircea Lucescu antrenori la meciul legendelor
Anghel Iordănescu şi Mircea Lucescu vor fi antrenori la meciul legendelor, din 7 iunie, de pe Stadionul Steaua. Sursă foto: Facebook Steaua București
ADVERTISEMENT
31-05-2022
10:19

Iordănescu și Lucescu vor sta pe bancă la meciul legendelor

Anghel Iordănescu şi Mircea Lucescu vor fi antrenori la meciul legendelor, din 7 iunie, de pe Stadionul Steaua.

Legendele Stelei vor fi conduse de Anghel Iordănescu. ”Generalul” a fost primul antrenor, care a câştigat trei titluri consecutive cu echipa din Ghencea. De numele lui ”Tata Puiu” se leagă şi cea mai mare performanţă a echipei naţionale, locul şase la World Cup 1994 din SUA.

Mircea Lucescu este selecţionerul legendelor naţionalei României. ”Il Luce”, antrenorul cu 34 de trofee câştigate în carieră, a stat pe banca ”tricolorilor” la Europeanul din 1986. Meciul de gală va avea loc pe 7 iunie, pe stadionul Steaua, cu începere de la ora 20:00.

După ce sărbătoarea de 7 mai a primit critici dure chiar din partea foștilor jucători ai Stelei ’86, în frunte cu Helmuth Duckadam, clubul Sportiv al Armatei Steaua București pregătește un moment special pe data de 7 iunie, ziua de naștere a „roș-albaștrilor”.

Steaua București, eveniment inedit cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la înființarea clubului

Stadionul Ghencea este cunoscut drept „Templul fotbalului românesc” și locul unde echipa națională a României a obținut cele mai mari performanțe din istorie, iar clubul Steaua vrea să reînnoiască această legătură puternică la 75 de ani de la înființare.

ADVERTISEMENT

Foștii mari jucători ai Stelei vor reveni pe teren cu această ocazie și vor juca un meci demonstrativ pe arena din Ghencea în compania Generației de Aur:  „EVENIMENT: 75 de ani de la înființarea Clubului Sportiv al Armatei Steaua București! Pe 7 iunie 2022, unii dintre cei mai reprezentativi jucători din istoria Stelei se întorc pe gazon, pentru a celebra 75 de ani de la înființarea celui mai galonat club din România.

Marius Lăcătuș, Iosif Rotariu, Adrian Ilie, Mirel Rădoi sau Constantin Gâlcă au confirmat prezența și vor îmbrăca, din nou, tricoul roș-albastru. Pentru naționala României vor juca: Florin Prunea, Cosmin Contra, Ioan Ovidiu Sabău, Daniel Pancu sau Ionel Dănciulescu.

ADVERTISEMENT

Rămâi alături de noi să afli ce alte nume mari vor mai evolua pe stadionul Steaua, în data de 07 iunie 2022. Meciul Legendelor, Steaua vs Echipa Națională de fotbal a României. Marți, 07 iunie 2022, ora 20:00 #echipaSteauapegazon #aicieSteaua #Steauasuntemnoi #spiritdeluptă”, a anunțat clubul Steaua printr-un comunicat oficial postat pe pagina de Facebook a clubului militar.

Legendele Stelei, dezamăgite de modul în care sunt tratați de către CSA Steaua

Helmuth Duckadam a lipsit de la sărbătoarea de 36 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni și a fost dezamăgit de organizarea defectuasă a „militarilor: „Am avut un eveniment la Constanța. Nu știu de ce au făcut asta. Mă așteptam dacă voiau să facă ceva să fie doar cu băieții din acea generație, din 1986. În fine, așa au ales. Să fie sănătoși. E totuși un meci de Liga 2.

ADVERTISEMENT

M-a invitat Ștefan Iovan, nu a fost nicio problemă, doar că am avut un eveniment și încă sunt la Constanța. Nu știu de ce au venit atât de puțini spectatori și sincer prea puțin mă interesează. Nu este treaba mea și e chiar problema lor”, a declarat eroul de la Sevilla în exclusivitate pentru FANATIK.

Și Marcel Răducanu, fostul mare fotbalist al Stelei, a fost dezamăgit că nu a fost invitat la inaugurarea stadionului Ghencea, deși este considerat unul dintre cei mai valoroși jucători care au îmbrăcat vreodată tricoul roș-albastru:

ADVERTISEMENT

„Am fost dezamăgit că nu m-au invitat la inaugurarea stadionului Ghencea. Nu mă așteptam, dar asta e situația. Talpan nu a mai dat niciun semn, nu m-a mai sunat. Ce să mai vorbim?!”, a declarat acesta într-un interviu în exclusivitate pentru site-ul nostru.

  • 75 de ani de la înființare sărbătorește Steaua București
ADVERTISEMENT