Fotbal intern

Călărași – FCSB, debutul oficial al lui Mihai Teja. Ce prim 11 se pregătește

30.01.2019 | 15:59
Calarasi  FCSB debutul oficial al lui Mihai Teja Ce prim 11 se pregateste

Mihai Teja l-a înlocuit în pauza de iarnă pe Nicolae Dică pe banca tehnică a celor de la FCSB și se pregătește acum de debutul oficial ca antrenor principal al roș-albaștrilor.

Meciul care îi va face botezul lui Mihai Teja este unul dificil, pe terenul Dunării Călărași, formație antrenată de Dan Alexa, care a eliminat FCSB din Cupă și care a fost aproape să fie el în locul lui Teja în acest moment.

Cum ar putea arăta primul 11 al lui Mihai Teja pentru Călărași – FCSB. Bălașa, suspendat!

După trei remize consecutive în meciurile de pregătire (0-0 cu Luzern, 2-2 cu Shanghai Shenhua, 1-1 cu Dinamo Kiev) ale cantonamentului de la Marbella, Mihai Teja începe partidele pe puncte.

Ce pregătește Mihai Teja la debutul oficial la FCSB cu Dunărea Călărași
Mihai Bălașa a luat cartonaș roșu în minutul 96 al ultimului meci din 2018, 0-2 cu CFR Cluj

Iar pentru meciul de la Călărași are deja primele bătăi de cap. Are doi jucători suspendați, ambii eliminați la ultima partidă din 2018, 0-2 acasă cu campioana CFR Cluj. Este vorba despre unul dintre fundașii centrali, Mihai Bălașa, care a luat roșu în prelungirile derby-ului, și de Mihai Roman, folosit de Dică pe mai multe posturi.

Revine Marko Momcilovici ca titular?!

În condițiile absenței lui Bălașa, prima problemă pe care trebuie să o rezolve Teja este cu cine va face cuplu Bogdan Planic. Acesta juca alături de Filip în prima parte a sezonului, când Momcilovici era indisponibil, dar acum Marko e recuperat.

Ce pregătește Mihai Teja la debutul oficial la FCSB cu Dunărea Călărași
Marko Momcilovici se poate întoarce pe teren după jumătate de an

Și nu doar că este recuperat, dar este văzut de Teja ca fundaș central pentru sezonul de primăvară, astfel că sunt șanse destul de mari ca Momcilovici să revină ca titular la FCSB ca stoper stânga în meciul de la Călărași. Linia de fundași va fi, probabil, compusă din Benzar, Planic, Momcilovic și Junior Morais, ultimul revenind după suspendare.

Florentin Matei și Adrian Stoian, pregătiți de debut!

Mihai Teja începe în 4-2-3-1, deși a încercat și 4-3-3 în perioada de pregătire. Mihai Pintilii nu este încă pregătit sută la sută să intre titular, motiv pentru care cei doi mijlocași din fața apărării ar putea fi Lucian Filip și Florentin Matei, care se întoarce la FCSB după 9 ani.

Și Stoian, cealaltă mare lovitură a FCSB pe piața transferurilor în această iarnă, intră titular. El ar putea juca în partea stângă a liniei de trei din spatele vârfului de careu, alături de Dennis Man și Florin Tănase.

Raul Rusescu i-a luat fața lui Gnohere

O mică surpriză venită după perioada de pregătire ar fi faptul că Raul Rusescu începe sezonul de primăvară ca titular, luându-i astfel fața golgeterului Harlem Gnohere.

Ce pregătește Mihai Teja la debutul oficial la FCSB cu Dunărea Călărași
Raul Rusescu nu a mai plecat în această iarnă și începe anul 2019 ca titular la FCSB

Iar titularizarea lui Rusescu nu se produce doar pentru că „Bizonul” a avut și mai are ceva probleme medicale. Raul s-a comportat foarte bine pe toată durata stagiului de pregătire, dar și în meciurile amicale pe care FCSB le-a disputat în Spania. Deci, cum ar putea arăta primul 11 al lui Teja la Călărași, debutul oficial al acestuia pe banca FCSB?

  • Bălgrădean – Benzar, Planic, Momcilovic, Junior Morais – Filip, Matei – Man, Tănase, Stoian – Rusescu