News

Ce preț are noul Bugatti Centodieci, scos recent la vânzare în doar 10 exemplare

22.08.2019 | 11:08
Bugatti Centodieci se va produce strict în 10 exemplare. Sursa foto - facebook

Dacă sunteți pasionați de automobile și aveți în conturi și o sumă uriașă, atunci trebuie să știți și ce preț are noul Bugatti Centodieci, scos recent la vânzare în doar 10 exemplare. Astfel, mașina a fost prezentată săptămâna trecută la Monterey, în California, Statele Unite ale Americii. Este de departe cea mai puternică supermaşină de până acum a companiei, modelul ajungând și la un preț pe măsură.

Ce preț are noul Bugatti Centodieci, scos recent la vânzare în doar 10 exemplare

Nu mai puțin de  10 milioane de dolari costă Bugatti Centodieci, un autoturism dotat cu un propulsor de 1.600 de cai putere care ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe oră în doar 2,4 secunde. De remarcat că spre deosebire de modelul La Voiture Noire, de 18,7 milioane de dolari, construit pentru grand touring, Centodieci este unul dedicat vitezei. Compania construieşte doar 10 vehicule Centodiecis, care sunt prevăzute cu motor W16 de 8 litri. Mai mult de atât, automobilului i s-a adăugat și un sistem suplimentar de admisie a aerului pentru a ajuta la răcirea motorului.

Centodieci este construit în onoarea EB110, renumita supermaşină a companiei din anii ’90. La Voiture Noire, care în traducere literală înseamnă maşina neagră, şi un Centodieci alb au fost expuse la salonul auto “The Quail: A Motorsports Gathering” din Monterey, California. ”Cu Centodieci aducem un omagiu supermaşinii sport EB110, construite în anii ’90 şi care face parte din istoria noastră marcată de tradiţie. EB110 este singurul Bugatti produs de fostul proprietar italian Romano Artioli la o fabrică din Campogalliano, Italia, şi nu la renumita fabrică a companiei din Molsheim, Franţa”, afirmă preşedintele Bugatti, Stephan Winkelmann, într-un comunicat.

Ce preț are noul Bugatti Centodieci, scos recent la vânzare în doar 10 exemplare. Bugatti Centodieci
Bugatti Centodieci are un preț uriaș pentru piața automobilelor de lux. Sursa foto – facebook

Viteză amețitoare pentru Bugatti Centodieci

Sunt câteva caracteristici absolut fantastice pentru mașină. Centodieci demarează de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 2,4 secunde, ajunge la 200 de kilometir pe oră în 6,1 secunde şi la 300 de kilometri pe oră în 13,1 secunde. Ca şi în cazul ”vărului” său Chiron, Bugatti a limitat electronic viteza maximă a Centodieci la 380 de kilometri pe oră. Cu toate acestea, Centodieci este cu 20 de kilograme mai uşor decât Chiron, compania reuşind acest lucru utilizând mai multă fibră de carbon.

Nici alegerea vopselei albe nu este întâmplătoare, compania dorind să obţină un contrast puternic cu La Voiture Noire, automobilul negru prezentat prima oară în luna martie: două forţe diametral opuse dar înrudite, ca yin şi yang, a explicat Winkelmann. Despre La Voiture Noire, s-a spus că există deja un cumpărător, numele lui fiind Cristiano Ronaldo.

 

 

Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României