Doar două săptămâni ne mai despart de Crăciun. Românii deja au început să se pregătească pentru această sărbătoare, iar cei care vor să pună de toate pe masă, trebuie să își calculeze cu atenție bugetul. Anul acesta, produsele de sezon sunt mai scumpe, inclusiv jumările.
Sărbătorile de iarnă reprezintă cea mai frumoasă perioadă din an. Dincolo de atmosfera festivă, românii se concentrează foarte mult și asupra mesei de sărbători. Ca de obicei, nu pot lipsi preparate tradiționale.
Fără doar și poate, porcul este vedeta mesei de Crăciun. Românii care au mers recent prin magazine, sigur au observat că, anul acesta, carnea de porc este un pic mai scumpă. Nici preparatele pe bază de carne de porc nu fac excepție.
În fiecare an, românii caută să pună pe masa de sărbători cele mai bune preparate. Anul acesta, înainte de a-și face lista cu cele necesare, cu toții vor trebui să își calculeze cu atenție bugetul. Prețul unor produse s-ar putea să îi surprindă.
Surprinzător sau nu, în ultimii ani, jumările au devenit un preparat de lux. Prețul lor este atât de piperat, încât nu oricine își poate permite să pună un kilogram din această delicatesă pe masa de Crăciun.
În 2024, cine vrea să servească jumări la masa de Crăciun, trebuie să dispună de un buget generos. Potrivit cancan.ro, un kilogram de jumări costă 100 de lei. Chiar dacă mulți sunt tentați de gustul lor, prețul îi cam face să bată în retragere.
Comercianții au crescut prețul tocmai pentru că jumările au început să fie la modă. Românii le caută din ce în ce mai mult, semn că unora chiar le este dor de gustul meselor de sărbătoare de altădată.
Din cauza prețului piperat, nu mulți români își vor permite să se delecteze anul acesta cu jumări. Totuși, pentru a-și satisface pofta, unii optează doar pentru câteva bucăți.
Jumările au o mulțime de beneficii pentru organism. Acestea conțin grăsime monosaturată, care ajută la reglarea tensiunii arteriale și protejează celulele nervoase.
Jumările mai contribuie și la îmbunătățirea sistemului imunitar, datorită acidului arahidonic pe care îl conțin. De asemenea, jumările conțin colagen, ceea ce le face ideale pentru refacerea masei musculare și a oaselor. Cei care vor să profite din plin de beneficiile jumărilor, trebuie doar să le consume fără sare.