Life

Ce preț are vigneta în Turcia. Care sunt actele pe care trebuie să le aibă șoferul asupra sa

Care e costul ce trebuie achitat pentru o vignetă în Turcia. Ce documente trebuie să aibă șoferul la îndemână când pleacă la drum.
11.06.2024 | 14:59
Ce pret are vigneta in Turcia Care sunt actele pe care trebuie sa le aiba soferul asupra sa
Care e costul ce trebuie achitat pentru o vignetă în Turcia. Ce documente trebuie să aibă șoferul la îndemână când pleacă la drum. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce preț are vigneta în Turcia. Care sunt actele pe care trebuie să le aibă șoferul asupra sa. Turiștii români care adoră această țară pentru vacanță trebuie să cunoască neapărat aceste informații prețioase înainte de călătorie.

Care e costul ce trebuie achitat pentru o vignetă în Turcia. Ce documente trebuie să aibă șoferul la îndemână când pleacă la drum

Care e costul ce trebuie achitat pentru o vignetă în Turcia. Ce documente trebuie să aibă șoferul la îndemână când pleacă la drum. Oamenii care pleacă în sejur cu autoturismul trebuie să scoată ceva bani din buzunar.

ADVERTISEMENT

În această țară nu există o vignetă, ci un sistem de taxare diferit față de alte regiuni din Uniunea Europeană. Acest sistem pentru utilizarea anumitor drumuri funcționează pe baza unui sistem electronic de taxare prin cardul HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) și OGS (Otomatik Geçiş Sistemi).

Cardul este, de fapt, un autocolant care trebuie să fie lipit cât mai aproape de marginea superioară a parbrizului. Acesta se poate cumpăra de la vamă, ghișeele poștale sau oficiile bancare și permite plata automată a taxelor de trecere la poduri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, este valabil pentru conducerea pe autostrăzi și tuneluri fără a fi necesară oprirea la punctele de taxare. Conform evz.ro, costă în jur de 35 de lire, din care cardul propriu zis are valoarea de 5 lire. Trebuie încărcat cu o sumă minimă de 30 de lire.

Șoferii care conduc pe străzile din Turcia și nu achită această taxă riscă să primească o amendă. În cazul în care sunt surprinși de camerele de filmat sunt obligați să achite vigneta în termen de 12 zile, altfel vor fi sancționați.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, pe lângă acest autocolant turiștii care se deplasează cu mașina primesc și un talon ce poate fi folosit pentru reîncărcarea lui. Se recomandă achiziționarea acestuia imediat ce ajungeți în Turcia sau în termen de șapte zile de la trecerea prin dreptul punctelor de taxare.

Ce acte trebuie să aibă asupra lor șoferii, în Turcia

În ceea ce privește actele pe care trebuie să le aibă șoferii asupra lor în Turcia acestea sunt unele simple. Mai exact, este vorba de documentele autoturismului care nu trebuie să lipsească niciodată din torpedoul mașinii.

ADVERTISEMENT

Dacă alegi să te deplasezi cu un vechicul care nu îți aparține trebuie să știi că ai nevoie și de o asigurare internațională de tip carte verde. De asemenea, este obligatoriu să prezinți o declarație care să ateste că proprietarul mașinii îți acordă permisiunea de a o folosi pe teritoriul Turciei.

Acest document trebuie neapărat să fie tradus de către un traducător autorizat de Ministerul Justiției și în plus, trebuie să fie înregistrat la Consulatul Turciei din România. Șoferii trebuie să știe că orice dispozitiv de detectare a radarelor sau aparate antiradar este strict interzis în Turcia.

ADVERTISEMENT
Tags:
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece...
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece ani mai mică decât selecţionerul României
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Florin Salam răsuflă ușurat. Liderul clanului Duduianu rămâne cu pedeapsa de opt ani
Florin Salam răsuflă ușurat. Liderul clanului Duduianu rămâne cu pedeapsa de opt ani
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României