Fotbal intern

Ce primă au jucătorii Astrei pentru cucerirea Cupei României. Ioan Niculae a anunțat ce se întâmplă cu Alibec

23.05.2019 | 08:39
Ce prima au jucatorii Astrei pentru cucerirea Cupei Romaniei Ioan Niculae a anuntat ce se intampla cu Alibec

Ioan Niculae, patronul formației Astra Giurgiu, a dezvăluit ce primă au jucătorii lui Costel Enache dacă vor reuși să trecă de FC Viitorul Constanța în finala Cupei României și să câștige trofeul. Cele două formații se vor lupta pe stadionul “Ilie Oană” din Ploiești, sâmbătă, ora 20.00, iar giurgiuvenii vor încasa 10.000 de euro dacă se vor impune. Mai mult, Ioan Niculae a dezvăluit că nu vor mai exista probleme financiare la formația antrenată de Costel Enache începând cu sezonul 2019 – 2020.

Primă uriașă pentru jucătorii Astrei Giurgiu dacă vor cuceri Cupa României

“Nu vom mai discuta de datorii până la ora finalei. Restanțele pe două luni au fost achitate, iar diferența sper să o plătim până vineri. Sincer, n-am mai vrut pur și simplu să aud de fotbal după acea înfrângere acasă cu Viitorul, 1-4. Făcusem eforturi deosebite pentru licențiere, vorbisem și cu echipa, dar felul în care au evoluat în acel meci m-a dezgustat. M-a enervat. Și dacă fotbaliștii au dreptul să intre în grevă când nu le convine ceva, eu, ca patron, de ce n-aș avea voie să procedez la fel când am constatat că nu jucăm nimic? Dacă cereți numai bani, dați voi bani!

Nu vreau să ai existe niciun fel de discuții financiare pentru sezonul viitor. Facem un buget clar la începutul sezonului, garantez că acopăr diferențele peste drepturile TV și gata. Nu o să mai auziți comentarii despre bani la Astra”, a spus Ioan Niculae pentru gsp.ro. Întrebat în legătură cu primele pe care elevii lui Costel Enache le vor primi dacă vor câștiga Cupa României, patronul Astrei a declarat. “Sumele sunt trecute în contract și, indiferent dacă au salarii de 3.000, 4.000 de euro, toți vor încasa minimum 10.000 de euro net de om dacă bat Viitorul. La un asemenea meci nici nu cred că se mai pune însă problema unei motivații suplimentare, fiindcă fiecare joacă oricum pentru onoarea și orgoliul lui. Aș fi preferat să întâlnim Craiova în finală, pentru că era o echipă mai slabă, dar nici așa nu îmi fac probleme, pentru că pe Viitorul i-am bătut clar cu 3-0 în campionat”a mai spus afaceristul.

Ioan Niculae, patronul Astrei Giurgiu
Ioan Niculae, patronul Astrei Giurgiu

Dani Coman și Denis Alibec rămân la Astra Giurgiu

Ioan Niculae a comentat și în legătură cu plecările de la Astra Giurgiu și situația lui Denis Alibec. Mai mult, afaceristul care finanțează fosta campioană a României a anunțat că Dani Coman va rămâne la formația din Giurgiu. “Orice jucător e de vânzare pentru un preț corect. Alibec e un băiat excepțional. Am discutat în urmă cu câteva zile, iar intenția este ca echipa pentru sezonul următor să o construim în jurul lui pentru a ataca titlul. Mama lui e o persoană specială, corectă, care a înțeles planurile noastre. I-am promis însă băiatului că nu îmi bat joc de el, iar dacă vine o propunere interesantă de transfer nu o să îl blocăm. Deocamdată însă, el va fi liderul Astrei și ne va ajuta și în campionatul următor.

I-am înțeles supărarea lui Dani Coman, dar și el a înțeles că nu am trecut printr-o situație tocmai ușoară, pe care să o poți rezolva peste noapte. Să nu uităm că, avându-l pe Coman președinte, ne-am calificat în fiecare an în play-off, iar aportul lui în conducere a fost semnificativ”, a mai adăugat Ioan Niculae.