Sport

Ce primă au încasat jucătorii Universităţii Craiova pentru câştigarea Cupei României. Exclusiv

Jucătorii Universității Craiova au încasat o primă importantă pentru cucerirea Cupei României
22.05.2021 | 23:05
Ce prima au incasat jucatorii Universitatii Craiova pentru castigarea Cupei Romaniei Exclusiv
10.000 de euro a fost prima pentru câştigarea Cupei României. FOTO: FANATIK
ADVERTISEMENT
22-05-2021
20:13

Câţi bani i-au luat jucătorii Craiovei patronului

Universitatea Craiova a câştigat Cupa României în faţa Astrei, după 1-1 în 90 de minute şi 3-2 la finalul partidei. 

Fotbaliştii olteni i-au luat astfel banii patronului Mihai Rotaru, care a promis o primă de 10.000 de euro de om pentru cucerirea trofeului. 

„Leii” și-au dorit enorm din nou un trofeu, după ce au câștigat Cupa României în 2018, doi dintre fotbaliștii care au fost titulari atunci fiind titulari din primul minut și împotriva celor de la Astra Giurgiu.

Partida a avut și o miză financiară destul de importantă, pentru că Universitatea Craiova va primi și o sumă deloc de neglijat în această perioadă dificilă din partea FRF.

ADVERTISEMENT

Primă uriașă promisă de Mihai Rotaru jucătorilor Craiovei pentru câștigarea Cupei

FANATIK a aflat că Mihai Rotaru le-a promis „leilor” o primă specială pentru câștigarea trofeului. E vorba de o sumă uriașă, de 10.000 de euro, ceea ce cu siguranță a fost o motivație în plus pentru elevii lui Marinos Ouzounidis.

Finala Cupei României a fost prima partidă din acest sezon care s-a desfășurat cu spectatori, iar fanii oltenilor au luat cu asalt Ploieștiul, toate cele 3.750 de bilete fiind repede epuizate. Conducerea clubului craiovean a făcut chiar demersuri ca partida să fie mutată pe un stadion mai mare, pentru ca la partidă să poată fi prezenți un număr mai mare de spectatori, iar variantele propuse au fost „Arena Națională” și „Ion Oblemenco”.

ADVERTISEMENT

FANATIK a mai aflat de asemenea că jucătorii Universității Craiova vor primi de asemenea peste 20.000 de euro primă de obiectiv, pentru că au încheiat în Casa Pariurilor Liga 1 pe ultimă treaptă a podiumului, adică un bonus de 300 de euro pentru fiecare punct câștigat. Socoteala e simplă: 69 de puncte x 300 de euro/punct = 20.700 de euro.

Câți bani a câștigat Universitatea Craiova prin cucerirea Cupei României

Universitatea Craiova va primi din partea Federației Române de Fotbal un cec în valoare de 150.000 de euro dacă va reuși să se impună în fața celor de la Astra Giurgiu. Însă veștile bune nu se opresc aici! Prin câștigarea Cupei României, Craiova își asigură prezența în preliminariile Conference League, unde chiar dacă va fi eliminată în turul 2 va primi alți 350.000 de euro.

ADVERTISEMENT

În cazul în care echipa lui Mihai Rotaru se va califica în turul trei preliminar, în conturile clubului vor mai intra încă 550.000 de euro. De altfel, rețeta financiară din Conference League este una mai bună decât cea de anul trecut din Europa League, așa că miza finalei Cupei României este mult mai importantă decât pare la prima vedere.

Marinos Ouzounidis a pus presiune pe jucătorii săi înainte de finala Cupei, despre care spune că e importantă doar în cazul în care Universitatea se va impune: „Este finala. Asta înseamnă că trebuie să câştigăm acest meci. Am mai spus-o şi în trecut, o finală este importantă doar dacă o câştigi. De aceea, trebuie să fim concentraţi, să fim pregătiţi, nu doar fizic, ci şi mental”, a spus grecul la conferința de presă premergătoare partidei.

ADVERTISEMENT

Cum a câștigat Universitatea Craiova prima Cupă a României

Universitatea Craiova a câștigat pentru prima oară în istorie Cupa României în sezonul 1976-1977, când Știința s-a impus în finală împotriva Stelei. Despre acest prim trofeu, a vorbit pentru FANATIK, fosta mare glorie a Craiovei, Aurică Beldeanu: „Era o mândrie să câștigăm Cupa României. Și am câștigat-o de patru ori. Eu îmi doresc ca ai noștri să ia Cupa României. Ar fi reabilitare pentru ce s-a întâmplat în campionat. E vorba de orgoliul nostru”, a spus fostul jucător.

Pentru Universitatea Craiova ar fi pentru a opta în oară în istorie când ar cuceri Cupa României. Din 1977, Craiova a reușit să mai câștige trofeul de șase ori: 1977-1978, 1980-1981, 1982-1983, 1990-1991, 1992-1993, 2017-2018.

Cele mai multe trofee în această competiție le deține Steaua (23), urmată de Dinamo și Rapid, ambele cu câte 13 trofee, Universitatea Craiova fiind a patra în acest clasament.

  • 10.000 de euro vor primi jucătorii Universității Craiova în cazul în care vor câștiga Cupa
  • 8 trofee ale Cupei României au oltenii
  • 500.000 de euro și-a asigurat U Craiova prin câștigarea Cupei și participarea în Conference League

  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Academica Clinceni: 3,65 este cota pentru „meci egal”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT