News

Ce primărie din România obligă angajații să se vaccineze sau să prezinte teste negative de COVID-19. „Trebuie să le plătească din buzunar”

Angajații unei primării din România, obligați să se vaccineze sau să prezinte teste negative de COVID-19. Iată ce au declarat reprezentanții instituției pentru FANATIK.
02.09.2021 | 15:59
Ce primarie din Romania obliga angajatii sa se vaccineze sau sa prezinte teste negative de COVID19 Trebuie sa le plateasca din buzunar
ADVERTISEMENT

Într-un anunț făcut pe pagina oficială de Facebook, Primăria din Râmnicu Vâlcea îi anunță pe toți funcționarii săi că nu vor mai putea merge la muncă dacă nu sunt vaccinați sau dacă nu dovedesc faptul că nu sunt infectați cu COVID-19.

Primăria care îi obligă pe funcționari la vaccinare sau la prezentarea unor dovezi că nu au coronavirus

Data de la care va intra în vigoare această măsură este 1 octombrie, astfel că angajați au la dispoziție o lună în care să se conformeze deciziei.

ADVERTISEMENT

Conform informării de pe rețelele de socializare, „funcţionarii Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea vor putea veni la lucru numai dacă sunt vaccinaţi anti-Covid-19 sau fac dovada că nu sunt infectaţi cu coronavirus”.

Totodată, sunt precizate și toate condițiile și opțiunile pe care le au la dispoziție cei care lucrează la Primăria Râmnicu Vâlcea pentru a putea merge în continuare la serviciu.

ADVERTISEMENT

Decizia arată că muncitorii pot să se ducă la locul de muncă dacă sunt vaccinați, dacă prezintă teste negative de coronavirus, dacă dovedesc că s-au infectat deja cu COVID-19 sau dacă au un document prin care se atestă că nu i se recomandă vaccinarea din motive medicale.

„Astfel, începând cu 1 octombrie, salariaţii primăriei vor avea acces în sediile administrative în care îşi desfăşoară activitatea numai în următoarele condiţii:
– sunt vaccinaţi împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
– prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore;
– prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;
– se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;
– deţin un document eliberat de un medic specialist din care rezultă că, din motive medicale, presoanei în cauză nu i se recomandă vaccinarea”, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei din Râmnicu Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Ce a transmis Primăria Râmnicu Vâlcea despre această decizie

La cererea FANATIK, Primăria Râmnicu Vâlcea a transmis că testele antigen și PCR vor fi plătite din banii angajaților, iar fiecare este pe cont propriu, fiindcă autoritățile locale nu vor aloca bani din bugetul local pentru acest lucru.

Totodată, instituția a mai transmis și cine se va ocupa de verificarea acestor aceste. Este vorba despre un polițistii locali, care se află oricum la intrările în instituție.

ADVERTISEMENT

Pe baza documentelor furnizate, angajații vor putea intra la muncă. Cei care aleg să facă un test antigen trebuie să scoată bani din propriul buzunar o dată la două zile, iar cei care aleg testele PCR vor trebui să le plătească la trei zile.

„Verificările se vor face la punctele de intrare. Acestea au și un polițist local, personal de gestionare a intrării. Se va arăta documentul respectiv, una dintre opțiunile valabile în dispoziție. (…)

Sunt aceleași condiții ca la nunți, botezuri, cumetrii, nu e nicio diferență. (…) Angajații trebuie să le plătească din buzunar, primăria nu plătește nimic din bugetul local”, a informat pentru FANATIK purtătorul de cuvânt al Primăriei din Râmnicu Vâlcea, Daniel Ionescu.

Acest lucru înseamnă că cei care nu s-au vaccinat, dar nu au făcut nici boala trebuie să plătească scump. Un test antigen costă în jur de 100 de lei, în timp ce unul PCR circa 300 de lei.

ADVERTISEMENT