Fotbal international

Ce privilegiu avea Cristiano Ronaldo la Manchester United: “Nici Beckham n-a avut voie să facă asta!”

07.11.2018 | 16:30

Cristiano Ronaldo a avut un tratament special la Manchester United. Sir Alex Ferguson l-a lăsat pe portughez să facă ce vrea pe teren. Ole Gunnar Solskjaer, omul care a fost 4 ani coechipier cu Cristiano Ronaldo la United a povestit ce tactică de joc îi dădea Sir Alex Ferguson portughezului. “Îmi amintesc că el a fost singurul căruia Ferguson i-a zis să se concentreze doar pe atac și să nu își facă griji pentru faza defensivă. Așa ceva nu i-a spus nici lui Beckham, Cantona sau Giggs.”, a spus norvegianul, care a marcat de 91 de ori pentru Manchester United în cariera sa.

Ole Gunnar Solskjaer a și făcut cuplu alături de Cristiano Ronaldo în atacul “diavolilor” de câteva ori. “Am avut cu el un meci memorabil împotriva lui Reading în care am marcat amândoi din pasa celuilalt. Am și acum poze de la acel meci”,a spus Solskjaer pentru cotidianul italian Gazzetta dello Sport. Partida din Liga Campionilor, Juventus Torino – Manchester United este miercuri, 7 noiembrie, de la ora 22:00.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo peste Cantona, Giggs sau Beckham. Alex Ferguson: “Cristiano a fost ca un ornament în vârful unui brad de Crăciun”

Cristiano Ronaldo a avut un statut aparte la Manchester United și pentru că transferul său pe Old Trafford a fost dorit cu insistență tocmai de managerul Sir Alex Ferguson. “Prima dată când l-am văzut pe Cristiano Ronaldo a fost incredibil, era un amical Manchester United – Sporting Lisabona, el era pe partea mea, dar era imprevizibil, în vestiar toți i-am zis lui Sir Alex că ar trebui să-l transferăm pe puști, iar el ne-a spus liniștit că e deja al nostru”, a povestit Solskjaer despre modul în care Cristiano Ronaldo a ajuns la Manchester.

Cristiano Ronaldo și Sir Alex Ferguson, pe vremea când portughezul juca în Liga Campionilor pentru Manchester United

Cristiano Ronaldo a avut o relație privilegiată cu antrenorul Sir Alex Ferguson. La meciul tur din Liga Campionilor, după meciul câștigat de Juventus pe Old Trafford cu 1-0, Cristiano Ronaldo și-a vizitat fostul antrenor. Scoțianul care a stat 26 de ani pe banca lui Manchester United l-a nominalizat pe portughez ca fiind cel mai valoros fotbalist pe care l-a antrenat. “Am lucrat cu numai patru fotbaliști de clasă mondială: Cantona, Giggs, Ronaldo şi Scholes. Iar dintre cei patru, Cristiano a fost ca un ornament în vârful unui brad de Crăciun”, a spus Sir Alex Ferguson în cartea sa autobiografică.

ADVERTISEMENT
  • 84 de goluri are Cristiano Ronaldo marcate pentru Manchester United