News

Ce probleme a avut cu Poliția primarul care a lovit o femeie cu mașina. Cum a încercat Robert Păiuși să scape 

Robert Păiuși, primarul localității gorjene Stejari, a fost amendat de Poliție, dar a contestat procesul verbal de contravenție.
20.05.2024 | 15:42
Ce probleme a avut cu Politia primarul care a lovit o femeie cu masina Cum a incercat Robert Paiusi sa scape
Primarul Robert Păiuși este un șofer care a încălcat legea. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook, Hepta
ADVERTISEMENT

Robert Păiuși primarul PSD din Stejari, a provocat duminică un accident rutier în satul Băcești, în urma căruia a acroșat cu oglinda laterală o femeie de 24 de ani, care se afla cu copilul său în vârstă de doi ani în brațe. El a părăsit locul accidentului, fără să se asigure că victima nu a suferit în urma impactului. S-a relatat că femeia participa la un eveniment electoral cu echipa de campanie a AUR.

Robert Păiuși a circulat în localitate cu 109 kilometri la oră

Primarul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. Polițiștii au făcut și un test cu aparatul drug test, iar rezultatul a fost pozitiv la clasa de droguri benzodiazepine. IPJ Gorj a anunțat că, în urma accidentului, s-a deschis dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

ADVERTISEMENT

Dacă se confirmă și rezultatul pozitiv la drug test, Robert Păiuși va fi cercetat și pentru că a condus un autoturism sub influența substanțelor interzise. Primarul din Stejari a mai avut probleme cu Poliția după ce, pe 23 februarie 2023, un echipaj de la IPJ Gorj l-a sancționat pentru că a fost depistat de aparatul radar cu o viteză de 109 kilometri la oră, într-o zonă în care limita era de 50 kilometri la oră.

Robert Păiuși a contestat în instanță procesul verbal de contravenție, iar dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Filiași pe 10 martie 2023, conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată. Prin plângerea contravenţională, Robert Păiuși a solicitat în contradictoriu cu intimatul I.P.J. Gorj să se dispună anularea procesului verbal de contravenţie încheiat la data de 23.02. 2023, înlăturarea sancţiunii “avertisment” şi anularea sancţiunii complementare a suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

ADVERTISEMENT

IPJ Gorj a arătat că autoturismul condus de Robert Păiuși a fost înregistrat cu aparatul radar cu viteza de 109 km/h, în localitatea Filiași, într-o zonă în care limita de viteză era de 50 km/h. Din vizionarea înregistrării înaintate la dosar, se observă că cinemometrul este montat pe maşina de poliţie staţionată şi înregistrează, la data de 23.02.2023, începând cu momentul 09:00:22, autoturismele care circulă din sens opus. În continuare, la momentul 09:00:48 viteza înregistrată este de 109 km/h, viteză care scade progresiv în secunda următoare la 108 km /h şi respectiv 106 km/h, iar la momentul 09:00:49 când viteza înregistrată este de 108 km/h este pus clar în evidenţă numărul de înmatriculare al autoturismului condus de către Robert Păiuși.

Primarul a arătat că nu există certitudinea punctului exact în care a fost înregistrat de aparatul radar

IPJ Gorj a consemnat în instanță că este evident că autoturismul condus de către petentul Robert Păiuși a fost singurul înregistrat, nemaifiind alt autoturism în preajma sa, ci doar în urma sa. Dat fiind că fapta săvârşită în speţă constă în depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv, iar petentul a fost surprins circulând cu viteza de 109 km/h într-o zonă în care limita de viteză poate fi de cel mult 50 km/h, rezultă fără dubiu că acesta a depăşit viteza legal admisă.

ADVERTISEMENT

Robert Păiuși a susţinut că starea de fapt reţinută în cuprinsul actului constatator nu corespunde realităţii şi că, într-adevăr, la data de 23.02.2023, a circulat pe DN 6B, însă agentul constatator nu a constatat în mod personal şi direct situaţia de fapt şi mai mult, nu există certitudinea punctului exact în care a fost înregistrat de aparatul radar, existând posibilitatea înregistrării unei valori eronate a vitezei de deplasare ori a sectorului de drum, câtă vreme nu se poate demonstra amplasarea aparatului radar.

De asemenea, Păiuși a solicitat a se avea în vedere că agentul constatator nu a consemnat în cuprinsul procesului verbal autospeciala de poliţie utilizată şi nici seria şi numărul sau alte elemente de identificare ale cinemometrului utilizat, nu a făcut menţiuni în ceea ce priveşte modalitatea de surprindere şi dacă presupusa constatare s-a efectuat în regim de mişcare sau în regim staţionar. În acest sens, s-a solicitat a se avea în vedere că agentul constatator s-a limitat la a preciza că petentul a condus pe DN6B, fără a indica dacă în localitate sau în afara ei, iar pe sectorul de drum este de notorietate că viteza maximă admisă este de 70 km/h şi chiar mai mare pe anumite porţiuni.

ADVERTISEMENT

Plângerea lui Robert Păiuși a fost respinsă

Robert Păiuși a mai precizat că acesta a fost şi motivul pentru care a solicitat agentului constatator să consemneze în cuprinsul procesului verbal obiecţiunile formulate cu privire la depăşirea limitei de viteză. Referitor la procesul-verbal, IPJ Gorj a considerat că instanţa de judecată trebuie să-i recunoască valoarea probatorie sub aspectul constatării stării de fapt, având în vedere că este întocmit de un agent al statului aflat în exerciţiul funcţiunii.

De asemenea, IPJ Gorj a precizat că abaterea săvârşită de Robert Păiuși a fost filmată de aparatul radar ce se afla montat pe autoturismul poliţiei rutiere şi, prin urmare, sancţionarea acestuia este temeinică şi legală.  Referitor la procesul-verbal, IPJ Gorj a considerat că instanţa de judecată trebuie să-i recunoască valoarea probatorie sub aspectul constatării stării de fapt, având în vedere că este întocmit de un agent al statului aflat în exerciţiul funcţiunii.

Totodată, s-a susţinut că fapta reţinută în sarcina lui Robert Păiuși prezintă un grad de pericol social destul de ridicat deoarece, circulând cu o viteză peste limita legală admisă, există riscul producerii unor accidente în care să fie implicate persoane nevinovate, se arată în dosarul consultat de FANATIK. Pe 13 iunie 2023, Judecătoria Filiași a respins plângerea formulată de Robert Păiuși. Primarul a făcut apel, iar dosarul a ajuns la Tribunalul Dolj, instanță care i l-a respins, pe 28 noiembrie 2023.

ADVERTISEMENT