News

Ce probleme are Elena Udrea la închisoare. Avocata Silvia Uscov: “E în carantină”

Elena Udrea nu ar fi într-o stare prea bună în închisoare. Avocata sa, Silvia Uscov, a oferit detalii despre situația fostului ministru al turismului, aflat acum la Penitenciarul Târgșor.
11.07.2022 | 08:00
Ce probleme are Elena Udrea la inchisoare Avocata Silvia Uscov E in carantina
Cum se simte Elena Udrea de când a fost adusă la Penitenciarul Târgșor. Sursa foto: Antena 3
ADVERTISEMENT

Avocata Elenei Udrea, Silvia Uscov, a vorbit despre cum se simte fostul ministru al turismului la Penitenciarul Târgșor, unde a fost adus pe data de 17 iunie și are 21 de zile carantinare.

Elena Udrea refuză să mănânce în închisoare și duce dorul fetiței

Elena Udrea nu ar avea o stare prea bună. Fostul politician ar refuza să mănânce și a pierdut 11 kilograme de când a fost arestată. Toate acestea sunt amplificate de dorul de fetița ei, transmite Silvia Uscov.

ADVERTISEMENT

”Cand esti într-o detenție nelegala, cum susținem noi, este foarte greu. Nu poți să accepţi o condamnare de la o instanţă nelegal constituită. E și departe de familie, nu-și vede fetita.

E foarte greu. E în carantina. Şi eu cand mă duc la grefa este la fel. E foarte greu”, a detaliat avocata Elenei Udrea pentru România TV.

ADVERTISEMENT

Ce îi spune Elena Udrea fetiței sale

Chiar dacă nu și-a mai văzut copilul de când a fost încarcerată, Elena Udrea reușește să comunice cu acesta la telefon, în fiecare seară. Când fetița o întreabă unde se află, fostul politician i-ar spune că muncește în Italia.

”E singurul mod de comunicare. Fetiţa nu ştie la acest moment că mama ei e în penitenciar. La vârstă este greu să explici. „Mama este în Italia la muncă”, invoca ceea ce se întâmplă cu atatea familii de români.

ADVERTISEMENT

Cum ar putea să ii explice de ce se afla în penitenciar? E greu de înțeles chiar și pentru noi juriştii de ce e în penitenciar”, a mai declarat avocata Silvia Uscov.

La închisoare, Udrea are voie la o plimbare o oră și jumătate pe zi și o oră dreptul de a vorbi la telefon cu familia, avocații sau alți apropiați.

ADVERTISEMENT

”Iese la plimbare o ora şi jumătate pe zi. Este foarte greu să faci o apărare prin telefon sau cateva ore pe saptămână cand te poți deplasa la penitenciar. Vorbim în fiecare zi.

Trebuie să imparta cele 60 de minute la care are dreptul cu familia și cu avocatii. Vorbim zilnic, dar este greu, ce apărare poți să faci în 10 min la tel?”, a mai mărturisit avocata.

Elena Udrea a fost extrădată din Bulgaria în România pe data de 16 iunie. Odată adusă în țară, a fost plasată în arest la un penitenciar pentru femei, Târgșor. 21 de zile trebuie să le petreacă în carantină, conform procedurilor legale.

Elena Udrea a primit pe 7 aprilie 2022, din partea ÎCCJ, o condamnare definitivă de șase ani cu executare, în dosarul Gala Bute. În aceeași zi, fostul ministru al turismului a fost prins în vama din Bulgaria, de acolo fiind preluată de autoritățile de la Sofia.

ADVERTISEMENT