News

Ce probleme de sănătate avea tatăl premierului Nicolae Ciucă. Bărbatul s-a destăinuit pentru FANATIK, înainte să moară

Tatăl premierului Nicolae Ciucă avea probleme de sănătate mai vechi. Bărbatul a decedat miercuri dimineață, după trei săptămâni petrecute în spital.
12.04.2023 | 14:32
Ce probleme de sanatate avea tatal premierului Nicolae Ciuca Barbatul sa destainuit pentru FANATIK inainte sa moara
Gheorghe Ciucă, tatăl premierului României, a stat de vorbă cu FANATIK în urmă cu un an / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Fanatik / Hepta
ADVERTISEMENT

FANATIK este singura publicație din România care i-a vizitat pe părinții premierului Nicolae Ciucă la casa din Plenița (județul Dolj), în care liderul PNL a crescut. S-a întâmplat în ianuarie 2022, atunci când Lucia și Gheorghe Ciucă ne-au mărturisit cât de mândri sunt de fiul lor.

Tatăl premierului Nicolae Ciucă își făcea injecții pentru problemele renale

Gheorghe Ciucă, tatăl premierului României, avea 78 de ani la vremea respectivă și recunoștea că are ceva probleme medicale. Atunci când a stat de vorbă cu echipa FANATIK, bărbatul a dezvăluit că are ”o boală de rinichi” și ceva necazuri cu circulația. El tocmai se întorsese din sat, unde își făcuse un set de injecții.

ADVERTISEMENT

Aceste probleme i-au și fost fatale tatălui premierului. Miercuri, 12 aprilie 2023, Lucia Ciucă a confirmat pentru FANATIK informația potrivit căreia tatăl politicianului a decedat. Femeia ne-a povestit că bărbatul a stat trei săptămâni internat după ce s-a îmbolnăvit de COVID, însă starea lui s-a complicat și, în cele din urmă, a făcut un blocaj renal.

”Domnul Ciucă s-a dus. Mi l-a luat Dumnezeu. A fost internat în spital și a făcut complicații. A stat trei săptămâni, a avut… cum îi zice… COVID. I-a distrus și rinichii, nu mai putea să urineze. Azi dimineață a murit. În ce situație mă lasă, rămân singurică”, a declarat Lucia Ciucă, mama premierului, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Dezvăluirile primarului din Plenița despre problemele de sănătate ale tatălui lui Ciucă

Și primarul localității Plenița știa despre problemele de sănătate ale părinților lui Nicolae Ciucă.

”Nea Gigi și tanti Lucia sunt pe picioarele lor, au doar probleme de sănătate specifice vârstei. O tensiune un pic mărită, chestii de genul ăsta…Au grijă unul de celălalt, se ajută reciproc.

ADVERTISEMENT

Îi mai sprijină și doi vecini, prieteni vechi, un pic mai mici ca vârstă, de vreo 60 de ani, dar în general se descurcă singuri”, a declarat Mihai Calafeteanu, primarul comunei Plenița, pentru FANATIK, în urmă cu ceva vreme.  Acesta a adăugat că părinții premierului erau vaccinați de COVID.

Tatăl premierului Nicolae Ciucă a fost militar de carieră

Miercuri, în jurul prânzului, mama premierului nu ajunsese la spital, acolo unde, cu câteva ore înainte, s-a constatat decesul lui Gheorghe Ciucă. Acest lucru urma să se întâmple în cursul zilei, după ce Nicolae Ciucă și sora lui vor ajunge acasă. De altfel, premierul României a anunțat că nu participă la ședința de guvern programată astăzi.

ADVERTISEMENT
parinti premier Nicolae Ciucă
Lucia și Gheorghe Ciucă, părinții premierului României, au stat de vorbă cu reporterii FANATIK în ianuarie 2022 / Foto: Fanatik

Tatăl premierului Nicolae Ciucă a fost militar de carieră și cel care a inspirat cariera pe care a îmbrățișat-o și premierul.

”Nicu al nostru a terminat primul la Academie, el a fost chiar în promoția cu numărul 100. Mereu i-a plăcut să învețe, se vedea clar că o să ajungă departe și nu vă zic asta doar pentru că e băiatul nostru”, declara pentru FANATIK Gheorghe Ciucă, tatăl premierului.

Părinții lui Nicolae Ciucă nu au fost încântați că fiul lor a ajuns premier

Pe de altă parte, bărbatul nu a fost prea încântat de faptul că Nicolae Ciucă a ajuns în fruntea guvernului, pentru că este o funcție extrem de solicitantă.

”Vă spun sincer, nu ne place deloc că Nicu e prim-ministru. Ne bucurăm pentru el, normal, că e băiatul nostru, dar atât. L-am și sunat atunci și i-am spus că nu e bine pentru el. Prea mult stres, știți cum e…Noi eram fericiți când el era ministru la apărare, da, acolo ne plăcea când era!”, spunea mama lui Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT