News

ULTIMA ORĂ! ŞTIREA ZILEI despre GABRIEL COTABIŢĂ! Cum i se SALVEAZĂ VIAŢA în aceste momente!

Gabriel Cotabiţă a început un program complex de recuperare la Spitalul Elias, unde a fost transferat marţi. Surse medicale ne-au declarat că artistul beneficiază chiar şi de şedinţe de...
19.06.2015 | 15:29
ULTIMA ORA STIREA ZILEI despre GABRIEL COTABITA Cum i se SALVEAZA VIATA in aceste momente

Gabriel Cotabiţă a început un program complex de recuperare la Spitalul Elias, unde a fost transferat marţi. Surse medicale ne-au declarat că artistul beneficiază chiar şi de şedinţe de acupunctură. Dr. Codruţ Ţuţu, specialist în această tehnică, ne explică cum îl ajută pe cântăreţ această procedură.

A rămas cu leziuni cerebrale grave după stopul cardio-respirator suferit în 8 mai, în timp ce se afla într-o sală de sport a unui hotel din Capitală. Gabriel Cotabiţă (59 de ani) are însă o putere fantastică de recuperare, uimindu-i pe medici după ce a ieşit din coma în care a stat trei săptămâni. Marţi, după mai bine de o lună de internare la Terapie intensivă, artistul a fost transferat la Clinica de Recuperare a Spitalului Elias, unde a început diverse proceduri, printre care kinetoterapie, fizioterapie, psihoterapie, dar şi acupunctură, potrivit unor surse medicale.

Click! a stat de vorbă cu unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti în acupunctură din ţară, dr. Codruţ Ţuţu, care ne-a explicat în ce constă această tehnică şi ce şanse de recuperare are un bolnav în situaţia lui Gabriel Cotabiţă.

„Dacă pacientul este recuperabil, sunt şanse foarte mari ca acesta să-şi revină complet cu ajutorul acupuncturii. Eu folosesc această tehnică în combinaţie cu plantele. Este vorba de anumite ierburi folosite de japonezi şi chinezi de peste 2000 de ani, plante care ajută la recuperarea neuronilor”, ne-a spus dr. Codruţ Ţuţu. Potrivit acestuia, acupunctura tonifică, practic, toate organele, echilibrează sistemul energetic al organismului şi direcţionează respectivele ierburi către organele afectate”, a completat specialistul. În general, un bolnav are nevoie de circa trei şedinţe de acupunctură pe săptămână pentru a avea rezultate.

„În cazul pacienţilor cu probleme cerebrale, acele de acupunctură se inserează în mâini, picioare, în coloana vertebrală şi pe suprafaţa scalpului. Trebuie spus că un singur ac are circa zece acţiuni diferite în organism”, ne-a mai declarat dr. Codruţ Ţuţu.

În privinţa duratei tratamentului în cazul pacienţilor cu leziuni cerebrale, medicul spune că aceasta „variază între un an şi doi ani, în funcţie de fiecare bolnav în parte”.

Dr. Codruţ Ţuţu este specialist în acupunctură, apifitoterapie, oncologie şi psihologie medicală. „Consider că fiecare pacient are resursele necesare şi forţa de a depăşi boala. De multe ori, am preluat cazuri pentru care medicina alopată nu mai avea soluţii, am lucrat alături de pacienţii mei şi am reuşit împreună”, spune medicul.

Tehnică veche de peste 2000 de ani

Acupunctura a luat naştere în China în urmă cu mai bine de 2000 de ani, unde se foloseşte pentru tratarea diverselor afecţiuni, dar şi pentru calmarea durerii. Tehnica se bazează pe inserţia unor ace în puncte specifice ale corpului pentru a îmbunătăţi sănătatea corpului. De obicei, în cadrul unei şedinţe de acupunctură nu se folosesc mai mult de 10-15 ace, iar durata acesteia este de circa 20 de minute. Acele folosite sunt doar cu puţin mai groase decât firul de păr (în general, se folosesc ace cu diametru de 0,20-0,25 mm). Înţeparea punctelor de acupunctură este una foarte fină. Atunci când acul ajunge în punctul de acupunctură, senzaţiile pot varia, de la senzaţia de impuls electric la cea de căldură locală.

Citeşte mai mult pe www.click.ro