Premier League

Leicester a dat lovitura. Suma colosală obținută din vânzarea a patru staruri

07.08.2019 | 15:37
Leicester a dat lovitura Suma colosala obtinuta din vanzarea a patru staruri
ADVERTISEMENT

Clubul englez din Premier League Leicester City, care a produs marea surpriză în 2016, reușind să câștige campionatul, a dat lovitura în ceea ce privește vânzarea vedetelor care au contribuit la acea performanță istorică, avându-l pe bancă pe antrenorul italian Claudio Ranieri. Numai din vânzările a patru jucători vulpile au obținut un profit de neimaginat față de valoarea investiției în respectivii jucători atunci când au sosit la Leicester.

Ce profit uriaș a înregistrat Leicester din vânzarea a patru staruri!

Cele patru vedete vândute la intervale distincte de timp, sunt fundașul central Harry Maguire, mijlocașul la închidere N’Golo Kante, mijlocașul ofensiv Ryad Mahrez și mijlocașul de bandă Dany Drinkwater. Maguire a fost ultimul vândut, zilele trecute,  la Manchester United, dar reprezintă și recordul, cu 88 de milioane euro. Urmează Ryad Mahrez la Manchester City, anul trecut, 68 de milioane euro, iar acum doi ani Dany Drinkwater a ajuns la Chelsea pentru 38 de milioane și imediat în vara câștigării titlului primul nume important plecat a fost Kante, tot la Chelsea, pentru 36 de milioane euro.

ADVERTISEMENT

Totalul banilor încasați din cele patru vânzări este de 220 milioane euro, iar beneficiul obținut de albaștri unul fabulos. Nu mai puțin de 205 milioane euro! Cum a fost posibil o asemenea lovitură financiară? Pentru că din cei patru jucători cel mai mult i-a costat Harry Maguire, pentru care au plătit 13 milioane euro lui Hull City în 2017, el fiind singurul care n-a băut cu un an înainte din cupa cu șampanie a titlului în Premier League.

Leicester profit. Algerianul Ryad Mahrez a costat 500.000 euro și a fost vândut anul trecut la Manchester City pentru 68 de milioane!

Cei patru au costat 23,5 milioane euro!

Oricum, de la 13 milioane la 88 de milioane apare un plus de 75 milioane în conturile lui Leicester. Mijlocașul Kante a fost adus în 2015 de la Caen pentru 9 milioane euro și vândut un an mai târziu la Chelsea pentru 36 milioane, profit 27 milioane. Dany Drinkwater a venit de la Manchester United pentru o sumă astăzi facilă și pentru multe cluburi din Casa Pariurilor Liga 1, 900.000 de euro! Și a fost vândut la Chelsea pentru 38 de milioane! Profit 37 milioane.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare lovitură rămâne algerianul Ryad Mahrez. Acesta a avut ca preț doar 500.000 de euro plătiți clubului francez Le Havre și a fost vândut la Manchester City pentru 68 de milioane! Profitul este de 67,5 milioane euro.