Fotbal intern

Ce program au stranierii înainte de barajul cu Islanda. Nicolae Stanciu, gol de 3 puncte pentru Slavia. Ianis Hagi, o nouă pasă decisivă. Video

04.10.2020 | 21:14
Ce program au stranierii inainte de barajul cu Islanda Nicolae Stanciu gol de 3 puncte pentru Slavia Ianis Hagi o noua pasa decisiva Video
ADVERTISEMENT

Joi, 8 octombrie, este ziua adevărului pentru fotbalul românesc la nivel de echipă naţională. „Tricolorii” lui Mirel Rădoi vor juca la Reykjavik, cu porţile închise, un meci crucial, barajul cu Islanda, care să ofere învingătoarei posibilitatea de a merge apoi în finala pentru un loc la turneul final al EURO 2020 cu echipa care va câştiga din partida Bulgaria – Ungaria.

Dacă va fi cu happy-end, ceea ce ne dorim cu toţii, atunci România ar urma să joace tot în deplasare, fie la Sofia, fie la Budapesta, meciul decisiv pentru EURO, competiţie la care ţara noastră este una dintre gazde, la Bucureşti urmând să aibă loc partide din cadrul grupei C.

ADVERTISEMENT

Este un test de foc la Reykjavik, chiar dacă mergem undeva aproape de polul frigului, pentru că întâlnim o naţională care nu mai este de mult de pescari şi care a ajuns şi la EURO 2016 şi la CM 2018. Acum pare a fi puţin pe o pantă descendentă, dovadă că nu a prins loc de calificare directă la EURO 2020.


UPDATE, 4 octombrie, ora 23:05 / Mijlocașul Alexandru Crețu a fost titular în partida pe care echipa NK Maribor a terminat-o la egalitate, acasă, scor 1-1, cu Olimpija Ljubljana, din etapa a șasea a campionatului Sloveniei.

ADVERTISEMENT

Internaționalul român a evoluat tot meciul și a primit un cartonaș galben în minutul 58.


UPDATE, 4 octombrie, ora 21:39 / Foștii dinamoviști Steliano Filip și Gabriel Torje au fost titular în partida pe care AEL Larissa a pierdut-o, scor 0-1, în deplasare, cu Smyrnis, în etapa a treia a campionatului Greciei.

Ambii jucători au evoluat până în minutul 83, iar Filip a primit un cartonaș galben în minutul 66.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul Alexandru Băluță a fost și el titular la Puskas Academy în partida pierdută, în deplasare, scor 1-2, cu Ferencvaros, în etapa a șasea a campionatului Ungariei. Băluță a jucat până în minutul 71.


UPDATE, 4 octombrie, ora 21:15 / Mijlocașul Nicolae Stanciu a marcat unicul gol al întâlnirii pe care Slavia Praga a câștigat-o, în deplasare, cu Ostrava, în etapa a șasea a campionatului Cehiei.

ADVERTISEMENT

Internaționalul român, care a jucat până în minutul 89, a transformat un penalty în minutul 69. VEZI AICI GOLUL


UPDATE, 4 octombrie, ora 18:59 / Mijlocașul Ianis Hagi a reușit o nouă pasă de gol în partida pe care Glasgow Rangers a câștigat-o, acasă, scor 2-0, în fața formației Ross County, în etapa a zecea a campionatului Scoției.

Internaționalul român, care a intrat pe teren în minutul 65, a pasat decisiv la reușita lui Brandon Barker din finalul întâlnirii. Rangers este lider în Scoția, cu 26 de puncte, unul mai mult decât rivala Celtic.


UPDATE, 4 octombrie, ora 18:57 / Echipa Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, a terminat la egalitate, acasă, scor 1-1, cu formația Zorya Luhansk, în etapa a cincea a campionatului Ucrainei.

Cu toate că nu a reușit o nouă victorie, trupa tehnicianului român se află pe primul loc în clasament, cu 11 puncte.


UPDATE, 4 octombrie, ora 18:06 / Atacantul Bogdan Stancu i-a adus trei puncte echipei Genclerbirligi în meciul din deplasare cu Beșiktaș Istanbul, din campionatul Turciei.

Fotbalistul român, care a jucat până în minutul 76, a înscris unicul gol al partidei în minutul 8 cu o lovitură de cap.


UPDATE, 4 octombrie, ora 16:59 / Echipa Vejle, antrenată de Costel Gâlcă, a învins, în deplasare, cu scorul de 1-0, formația Odense, în etapa a patra a campionatului Danemarcei. În urma acvestui succes, formația pregătită de tehnicianul român a urcat pe locul trei în clasament, cu șapte puncte.


UPDATE, 4 octombrie, ora 16:12 / Costel Pantilimon a închis poarta echipei Denizlispor în meciul de acasă cu Konyaspor, scor 0-0, din etapa a patra a campionatului Turciei.


UPDATE, 4 octombrie, ora 00:36 / Fundașul echipei Ufa, Ionuț Nedelcearu, a fost achiziționat de formația AEK Atena. Internaționalul român a semnat un contract pe patru sezoane.

Conform gsp.ro, fundașul în vârstă de 24 de ani va avea un salariu anual de 500.000 de euro, iar AEK Atena va plăti 400.000 de euro pentru transferul său.


UPDATE, 3 octombrie, ora 22:18 / Portarul Florin Niță a fost rezervă în partida pe care Sparta Praga a câștigat-o, acasă, scor 2-1, cu Jablonec, în etapa a șasea a campionatului Cehiei.


UPDATE, 3 octombrie, ora 21:09 / Fundașul Alex Pașcanu a adus victoria echipei Ponferradina în meciul din deplasare cu Mirandes, din etapa a patra a ligii secunde din Spania.

Internaționalul român de tineret, care a fost integralist, a marcat cu capul singurul gol al întâlnirii în minutul 69.


UPDATE, 3 octombrie, ora 18:22 / Atacantul George Pușcaș a marcat în meciul Reading – Watford, din etapa a patra din Championship. Internaționalul român, aflat la primul meci ca titular, a marcat primul gol din acest sezon în minutul 41.

Pușcaș a înscris din întoarcere de la 8 metri, printre doi fundași adverși, păcălindu-l pe portar.


UPDATE, 3 octombrie, ora 17:26 / Selecționerul Mirel Rădoi a primit o veste teribilă înaintea meciului de baraj cu Islanda, căpitanul Vlad Chiricheș accidentându-se în timpul unui meci din Serie A.

Condorm sassuolonews.net, fundașul român a resimțit dureri la coapsă, s-a trântit la pământ și a cerut schimbare în minutul 34 al partidei Sassuolo – Crotone 4-1, din etapa a treia a campionatului italian. Chiricheș, care începuse titular și primise un cartonaș galben în minutul 24, a fost înlocuit cu turcul Ayhan Kaan. Atacantul Denis Drăguș a început rezervă la Crotone și a intrat pe teren în minutul 77.

În etapa a doua din Serie B, fundașul Vasile Mogoș a marcat un gol în partida pe care Chievo Verona a pierdut-o, acasă, scor 1-2, cu Salernitana. Românul, care a jucat tot meciul și a luat un cartonaș galben în minutul 20, a deschis scorul în minutul 24.


UPDATE, 3 octombrie, ora 16:18 / Fundașul Ionuț Nedelcearu a fost rezervă în partida pe care Ufa a terminat-o la egalitate, acasă, 0-0, cu Rotor Volgograd, în etapa a zecea a campionatului rus.

Internaționalul român în vârstă de 24 de ani vrea să plece de la penultima clasată în Rusia. Conform gsp.ro, Nedelcearu este dorit de AEK Atena, existând deja discuții între cele două cluburi și cu reprezentații jucătorului. Grecii oferă un milion de euro în schimbul fundașului care intră în ultimul an de contract cu Ufa.


Ce program au stranierii înainte de barajul cu Islanda. Au revenit la lot Răzvan Marin, Alex Mitriţă şi Claudiu Keşeru

Mirel Rădoi a apelat, ca de obicei, şi la mai mulţi jucători români care evoluează în campionate din străinătate. Noutăţile sunt reapariţiile lui Răzvan Marin, Alex Mitriţă şi Claudiu Keşeru, care au lipsit din diverse motive la primele două meciuri din septembrie din grupa de Liga Naţiunilor.

FANATIK.RO încearcă să vă ofere pulsul evoluţiilor din ultima etapă în care au fost implicaţi stranierii noştri în acest weekend, pentru a ne face astfel o părere asupra formei în care se află aceştia. Desigur, cel mai important lucru rămâne forma în care se vor afla la ora meciului de la Reykjavik.

Portari sunt Ciprian Tătăruşanu şi Florin Niţă. Al treilea este David Lazar de la Astra, din campionatul nostru. Aici e un capitol delicat, pentru că atât Tătă cât şi Niţă nu sunt decât rezerve la echipele lor de club. Tătăruşanu s-a aflat pe bancă la epicul duel al rossonerilor din Europa League cu Rio Ave şi acceaşi soartă va avea şi acum în Serie A la partida cu Speczia de duminică. Florin Niţă e rezerva lui Heca şi aşa e anunţat şi pentru partida cu Jablonec de sâmbătă, 3 octombrie.

Hanca a marcat din penalty şi a ratat altul

În apărare, stranierii sunt Sergiu Hanca, Vlad Chiricheş, Dragoş Grigore, Alin Toşca şi Ionuţ Nedelcearu. Hanca e om de bază în Polonia, la Cracovia. A jucat la Wroclaw vineri, echipa sa fiind învinsă cu 3-1. El a marcat golul din penalty, dar în minutul 84 a ratat o altă lovitură de pedeapsă.

Vlad Chiricheş e anunţat titular la Sassuolo – Crotone sâmbătă. Dragoş Grigore nu lipseşte un minut din prima echipă la Ludogoreţ, care însă nu va juca duminică, 4 octombrie partida  din deplasare cu Arda, meciul fiind amânat din motive de securitate.

Maxim, încă o dată salvator pentru Şumudică

Alin Toşca nu joacă fundaş stânga la Gaziantep, ci în centru, Şumudică folosind la egalul acasă cu Trabzonspor cinci jucători pe fund. A fost înlocuit în minutul 84, dar e prezenţă constantă în teren. Ionuţ Nedelcearu a jucat foarte slab în meciul de la Sankt Petersburg, 0-6 cu Zenit, dar e dat în continuare titular la meciul de sâmbătă, acasă, derbyul ultimelor clasate, cu Rotor Volgograd.

În compartimentul median, stranierii convocaţi sunt Alexandru Creţu, Alex Maxim, Răzvan Marin, Nicuşor Stanciu, Alex Mitriţă şi Ianis Hagi. Creţu e titular la Maribor Branik, în Slovenia şi duminică seară are meciul cu fosta sa echipă, Olimpia Ljubljana. Alex Maxim a fost din nou providenţial pentru Şumudică, el aducând, din penalty, egalarea în minutul 90+2 în Gaziantepspor .- Trabzonspor.

Probleme pentru George Puşcaş la Reading

Răzvan Marin pare a găsi locul potrivit la Cagliari, dar are un meci infernal duminică, la prânz, la Bergamo, cu maşina de goluri Atalanta. Nicuşor Stanciu trebuie să treacă peste şocul ratării prezenţei Slaviei Praga în grupele Champions League şi duminică are meci de campionat la Ostrava. Alex Mitriţă e în formă la New York City. A dat două goluri cu Cincinnati şi acum va juca duminică la Miami, cu Inter-ul lui David Beckham. În fine, Ianis Hagi a dat o pasă de gol în calificarea lui Glasgow Rangers în grupele Europa League şi e anunţat titular dumincă, la meciul cu Ross County.

În atac de afară nu vin decât Claudiu Keşeru de la Ludogoreţ, care are meciul amânat, şi George Puşcaş de la Reading, liga a doua engleză, care sâmbătă are meci foarte greu acasă cu candidata la promovare Watford. Problema e că în aceste prime trei etape, Puşcaş a fost doar rezerva portughezului Lucas Joao, care a marcat meci de meci. Puşcaş a strâns doar 17 minute până acum.

ADVERTISEMENT