Sport

Ce program de antrenament are Conor McGregor şi ce mănâncă în fiecare zi

06.10.2018 | 22:57
Ce program de antrenament are Conor McGregor. Irlandezul e cea mai populară figură în ţara sa

Conor McGregor are un program de antrenament spartan, pentru că luptele din MMA sunt extrem de dure şi de solicitante şi pentru a putea face faţă este nevoie atât de o solicitare maximă în şedinţele de pregătiri cât şi în dieta zilnică. Conor McGregor este foarte popular în ţara sa, în Irlanda şi a fost mare jale când a pierdut ceea ce s-a numit “meciul secolului”, în faţa fostului campion mondial la box, americanul Floyd Mayweather.

Oricum, acel meci, de mulţi considerat mai degrabă un spectacol aranjat de promotori, pentru că bursa partidei a fost imensă, i-a adus irlandezului nu mai puţin de 100 de milioane de dolari, iar învingătorului o sumă triplă. Şi se vorbeşte că încântaţi de succesul financiar şi de rating cei care organizează astfel de gale încearcă acum să pună la cale un aşa zis meci revanşă între cei doi.

Programul de antrenament Conor McGregor este pus la punct de un staff tehnic

Programul de pregătire al lui Conor McGregor este realizat de un staff numeros de antrenori, fiecare cu specializarea sa şi toţi aceştia sunt coordonaţi de un anume Julian Dalby, un specialist în ştiinţe cu conotaţie sportivă, despre mulţi cred că ar fi de fapt creierul staffului tehnic, omul care concepe toate punctele pas cu pas în pregătirea irlandezului. Antrenamentele lui McGregor au ceva special în ele, pentru că se regăsesc multe elemente din yoga şi din dansul aerobic.

Şeful corpului de antrenori este tot un irlandez, John Kavanagh. John Raymond Kavanagh este un antrenor irlandez de arte marțiale, practicant jiu-jitsu brazilian și fost artistic marțial profesionist mixt. Studenții lui includ luptători precum Conor McGregor, Eden Payne, Bayley Dynan și Gunnar Nelson.

Are şi centura maron la jiu-jitsu

De altfel, puţină lume ştie că luptătorul din Ţara Trifoiului are centură maron în jiu-jitsu, asta explicând extraordinara lui mobilitate şi agilitate în timpul meciurilor sale. Are antrenor separat pentru box, McGregor activând şi în această ramură sportivă, antrenor de fitness şi aerobic, de mişcare, de lupte şi George Lockhart este nutriţionistul meselor lui Conor, care de cele mai multe ori sunt cinci la număr de-a lungul unei zile, dar sunt situaţii când urcă până la nouă, în preajma meciurilor, când are nevoie de o cantitate mai mare de calorii,în jur de 4000.

“Zilnic merg la cumpărături de cel puţin trei ori, pentru că nu îi dăm lui Connor decât alimente foarte proaspete. Este înnebunit după carnea de miel şi îi dăm de mai multe ori pe săptămână, dar mesele lui sunt condiţionate permanent de gradul de dificultate al pregătirii din acea zi. Dacă face mult aerobic atunci vom apela la un surplus de carbohidraţi În alte situaţii putem mări numărul de proteine şi chiar de grăsimi bune, dacă este cazul şi organismul lui cere acest lucru.” – spune George Lockhart.

Bea multă apă de cocos

În mod normal, lui Conor McGregor nu îi plac dintre carbohidraţi decât cartofii dulci, dar ştie că atunci când trebuie să consume carbohidraţi mănâncă tot ce îi pregăteşte nutriţionistul. “Connor este foarte disciplinat, tot anul respectă ceea ce i se indică. Ştie că un Lamborgini se ţine cu benzină de cea mai bună calitate şi nu cu motorină. La fel şi corpul omenesc şi el ştie foarte bine acest lucru. De aceea nu a trişat niciodată în privinţa meselor, să încerce să mănânce ceea ce nu i-ar face bine” – explică nutriţionistul.

El mănâncă mâncăruri bune precum carnea de pui, somon sau orice fel de friptură cu verdeață și fructe. După aceea, mănâncă ouă şi bea cafea. Consumul suficient de proteine este important atunci când are antrenament, așa că el adaugă shake-uri de proteine în dieta sa atunci când  nu bea apă sau apă de nucă de cocos. Hidratarea este esenţială din punctul de vedere al sportivului.

Stafful său consideră că trebuie echilibrată rutina antrenamentului cu dieta, astfel încât să poată obține nivelul maxim de energie înainte și în timpul luptei. Planurile de dieta se modifică în funcție de cerințele organismului. Modificările pot avea loc și în fiecare săptămână.

Cum arată dieta zilnică a lui McGregor

Imediat după sculare bea ori apă, ori ceai, ori o cafea. Şi face exerciţii de streching, lucru la frânghie sau alergare 30 de minute. Apoi ia micul dejun. Acesta constă fie din felii de somon afumat cu legume, fie din două felii de pâine prăjită cu piure de avocado. Până la masa de prânz vine momentul iaurtului grecesc, garnisit din plin cu nuci.

La prânz salata cu carne de vită sau de miel este prezentă, iar legumele trbuie să fie din abundenţă. Apoi o porţie consistentă de ciocolată neagră este binevenită. Înainte de şedinţa de antrenament de fiecare dată bea un pahar cu lapte. În timpul pregătirii se hidratează intens cu apă sau cu apă de cocos. După antrenament consumă un pahar de apă sau de lapte în care adaugă proteine din zer sau din grâu şi mânâncă fructe.

Cina constă, de regulă, în cod prăjit cu lâmîie, măsline şi legume la grătar sau orez sălbatic sau integral. Şi înainte de culcare un pahar cu apă sau o cană de ceai de mentă.