News

Ce program vor avea magazinele în vinerea de Florii. Anunțul făcut de prefectul Capitalei

10.04.2021 | 14:41
Ce program vor avea magazinele in vinerea de Florii Anuntul facut de prefectul Capitalei
ADVERTISEMENT

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a făcut astăzi, sâmbătă, 10 aprilie 2021, o serie de declarații legate de măsurile luate de autorități pentru perioada următoare. El a anunțat și ce program au, de fapt, magazinele în vinerea de Florii.

Declarațiile vin după ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, în urma căreia se vor pune în aplicare măsurile luate de Guvernul României, prin hotărârea care a prelungit starea de alertă în toată țara.

ADVERTISEMENT

Ce program vor avea magazinele în vinerea de Florii

Printre informațiile de interes pentru români se află și programul magazinelor de Florii. Dacă în zilele de vineri de până acum, acestea se închideau la ora 18.00, în vinerea de Florii va fi o diferență de orar.

„Da, avem CMBSU prin care prelungim măsurile pe care le ştiti deja pentru că expiră la 12.00 noapte şi le mai prelungim. Vine în contextul în care Guvernul a prelungit starea de alertă.

ADVERTISEMENT

O să includ vinerea, pentru că se prinde şi vinerea de Florii, iar vinerea de Florii va fi programul la magazine până la ora 20.00, nu până la ora 18.00. Lucru care e deja în hotărârea de Guvern. Nu este nimic nou”, a declarat Alin Stoica, conform Realitatea.

Ce măsuri se aplică în starea de alertă, începând cu 13 aprilie 2021

Joi, 8 aprilie 2021, a fost aprobată oficial hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile. Mai precis, începând din data de 13 aprilie. De asemenea, s-au stabilit măsurile care vor fi aplicate în această perioadă, cu scopul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Se prelungește circulația în perioada 1-2 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 05.00. Această măsură a fost luată pentru ca doritorii să poată participa la slujba de Înviere. De asemenea, magazinele vor fi închise la ora 20.00 în Vinerea Mare, nu la ora 18.00, ca în zilele obișnuite de vineri.

În perioada 8-9 mai 2021, persoanele vor putea circula în intervalul orar 20.00 – 05.00, pentru a putea participa la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

ADVERTISEMENT

În decizia luată de Guvern, se mai menționează că stațiunile de pe litoral vor putea fi deschise, dar doar la o capacitate de maximum 70% și cu respectarea regulilor în vigoare.

ADVERTISEMENT