News

Ce promisiune a făcut premierul Italiei cetățenilor: “Nu ne vom petrece vara în balcoanele noastre”

10.05.2020 | 15:45
Ce promisiune a facut premierul Italiei cetatenilor Nu ne vom petrece vara in balcoanele noastre
ADVERTISEMENT

Giuseppe Conte, premierul Italiei, le-a făcut, duminică, o promisiune tuturor cetățenilor acetei țări și le-a spus că nu vor petrece vara doar în balcoane.

Premierul Italiei, promisiuni pentru cetățeni

Premierul Italiei s-a adresat țării, duminică, și le-a făcut o promisiune cetățenilor, spunându-le că își vor putea petrece vacanța de vară și în afara locuințelor, potrivit Știripesurse.

ADVERTISEMENT

Giuseppe Conte le promite astfel italienilor că vor putea să meargă la plajă, la munte sau în alte oraşe din țară, în momentul în care ţara va ridica restricţiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

“Nu ne vom petrece vara în balcoanele noastre, lăsând frumuseţea Italiei în carantină. Vom putea merge să ne bucurăm de litoral, de munte şi de oraşele noastre frumoase”, a spus premierul Italiei pentru Corriere della Sera.

ADVERTISEMENT

Conte a ținut însă să precizeze că este indicat ca italienii să-şi petreacă vacanţele din acest an în Italia. Premierul a spus și că în acest an concediile vor fi mult mai diferite față de anii precedenți, întrucât oamenii trebuie să respecte regulile şi să fie în continuare precauţii.

Italia înregistrează tot mai puține cazuri de coronavirus

Conte nu a precizat în mesajul către italienii dacă aceștia vor putea călători din țară în străinătate.

ADVERTISEMENT

În acest moment, italienii se pot deplasa între regiuni doar dacă au un motiv bine întemeiat și nu se știe o dată clară de la care va fi ridicată această restricţie, potrivit lui Conte.

Între timp, apar și primele vești bune din Italia, țară unde numărul de noi cazuri de coronavirus este în scădere de ceva vreme.

ADVERTISEMENT

Cu toate că plajele din Italia încă sunt închise, mai multe imagini cu plaje aglomerate din Sicilia au stârnit recent îngrijorarea autorităților.

Primarul din Palermo, Leoluca Orlando, a criticat într-o postare pe Facebook comportamentul iresponsabil al unor oameni care au uitat de măsurile impuse de autorități.

Întrucât Sicilia şi alte zone din sudul Italiei nu au fost atât de afectate de epidemie, spre deosebire de nordul ţării, locuitorii din partea de sudul a țării fac presiuni pentru ca turismul să fie redeschis în această zonă cât mai repede.

ADVERTISEMENT