News

Ce promisiuni făcea Gabriela Firea la intrarea în politică. Primarul Capitalei, scandal uriaș cu oamenii care au adus-o în PSD

21.09.2020 | 13:37
Ce promisiuni facea Gabriela Firea la intrarea in politica Primarul Capitalei scandal urias cu oamenii care au aduso in PSD
ADVERTISEMENT

FANATIK îți aduce aminte ce promisiuni făcea Gabriela Firea la intrarea în politică! Fosta jurnalistă era deja căsătorită cu Florentin Pandele, primarul Voluntariului, în momentul în care a decis să îmbrățișeze această carieră.

De altfel, puțină lume știe că actualul edil al Capitalei se află la a doua aventură în lumea politicii. Prima a durat însă doar câteva luni de zile. În 1998, Firea anunța că este gata să lucreze în acest domeniu, însă abandona totul destul de repede.

ADVERTISEMENT

A semnat cu trustul Intact și conducerea i-a propus să prezinte „Observator”, jurnal pentru care a lucrat până în luna iulie a anului 2009. În 2012, convinsă de Robert Negoiță, Firea accepta propunerea PSD și devenea membră cu acte în regulă a formațiunii.

Ce declarații făcea Gabriela Firea la intrarea în politică!

„Am vrut la 40 de ani să pornesc de la zero în domeniul în care aş putea să realizez câte ceva, alături de colegii mei, având experienţa de lucru cu oamenii”, a spus Firea într-o conferință de presă în care a apărut alături de actualul primar al Sectorului 3.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, în momentul în care ziariștii au întrebat-o despre modelele sale în politică, Firea i-a indicat pe cei care conduceau atunci USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, dar și pe Robert Negoiță, finul său.

Încurcate sunt ițele politice pentru că, între timp, Gabriela Firea a ajuns la cuțite cu toți cei 3 politicieni de mai sus. Poate cele mai puternice contre le-a avut însă cu Negoiță.

ADVERTISEMENT

„Doamna Firea se pregătea să-și facă partid, îmi spunea mie că nu se mai poate în PSD. Asta era înainte să se împace cu Dragnea și Dăncilă. Se numea Oxigen sau Partidul Verzilor, ceva de genul ăsta. Se întâmpla înaintea alegerilor prezidențiale de anul trecut”, a dezvăluit Negoiță la Digi 24.

Cum a desființat-o Robert Negoiță pe Gabriela Firea

Actualul primar al Sectorului 3 nu s-a oprit aici. Acesta a descris-o pe Firea drept o persoană cinică, în stare să mintă fără să clipească și de care e bine să iei distanță: „Nu este o chestiune personală. Ce se întâmplă, atunci când stai lângă un om, ajungi să-l cunoști bine, îl știi în circumstanțe diferite și atunci când știi că minte cu o lejeritate dezarmantă, îți dai seama că acea persoană este un om foarte periculos și ideea este să te îndepărtezi, nici într-un caz să te apropii!”. Vezi emisiunea în care Robert Negoiță o atacă pe Gabriela Firea AICI

ADVERTISEMENT

Replica Gabrielei Firea nu s-a lăsat prea mult timp așteptată. ”Să ne ferească Dumnezeu de oamenii care sunt în stare să calce pe cadavre, pe orice sentiment, pentru propriile ambiții, trufii, egoisme supranumite “principii”. Cei care sunt obișnuiți să-și vândă și familia, și prietenii sunt mieroși, când au nevoie de tine și cruzi când nu le mai servești noului interes.

Lupii singuratici, semi-zeii, trufașii pur-sânge sunt cei mai periculoși indivizi. Feriți-vă! Feriți-vă! Fugiți de oamenii lingușitori care vă trădează, zâmbind de satisfacție”, a scris de curând Gabriela Firea pe o rețea de socializare, mesajul fiind unul îndreptat către Robert Negoiță și Victor Ponta.

Interesant este că la adresa fostului premier, Gabriela Firea a avut mai multe reacții dure. „Victor Ponta a intrat pe uşa din dos ca secretar al Guvernului în cadrul unui puci, o lovitură de stat”, a transmis aceasta în urmă cu câțiva ani.

De ce a abandonat Gabriela Firea corabia jurnalismului

Gabriela Firea a renunţat la viaţa de jurnalist în 2012, spunând atunci că a primit din partea conducerii trustului Intact o ofertă pe care a considerat-o inadecvată. „Dacă în septembrie 2010, eram asociat şi director general la două dintre companiile de media ale grupului şi realizam un talk-show zilnic în prime-time la Antena 3, acum, în septembrie 2012, sunt doar realizatoarea cu contract expirat a unui show de divertisment la Antena 1, care nu se mai regăseşte în grila de toamnă”, a tunat și fulgerat Firea la acel moment.

Supărată pe situație, fosta jurnalistă a avut o ascensiune fulminantă în politică. În doar 4 ani de zile, Firea a trecut de la pupitrul știrilor în fotoliul de primar al celui mai important oraș. Cu doar câteva luni înaintea renunțării la presă, soția lui Pandele filma un promo pentru emisiunea „Gabi Firea Show”.

Vă readucem aminte că Gabriela Firea a câştigat Primăria Capitalei în urmă cu 4 ani de zile cu 246.553 voturi, fiind urmată de Nicuşor Dan (USB) cu 175.119 voturi și Cătălin Predoiu (PNL) cu 64.186 voturi. Fosta jurnalistă a obţinut aproape jumătate din numărul de voturi primite de câştigătorul alegerilor pentru Bucureşti din 2012, Sorin Oprescu (susţinut de USL), care obţinuse 430.512 voturi, tot în condiţiile unui singur tur de scrutin.

ADVERTISEMENT