ADVERTISEMENT
News

Testare Covid pentru toți românii! Promisiunea Pro România dacă ajunge la guvernare

Autor: Alexandru Năstase | 16.11.2020 | 17:00
Testare Covid pentru toți românii! Promisiunea Pro România dacă ajunge la guvernare
Victor Ponta spune că are cinci promisiuni dacă ajunge la guvernare. Sursa foto - EMANUEL TITUS ILIESI / MEDIAFAX FOTO

Pro România promite românilor testare Covid pentru toată populaţia, dacă ajunge la guvernare! Chiar președintele partidului, Victor Ponta a vorbit despre cele cinci detalii care ar putea să facă diferența aproape imediat. 

ADVERTISEMENT

Victor Ponta anunțat că formaţiunea politică pe care o conduce ar face mișcările „încă din prima zi” în care va avea puterea politică. Printre altele, Ponta vorbeşte despre un venit minim de criză, scutiri de taxe şi impozite pentru companiile care rămân în activitate şi păstrează angajaţii, dar şi despre deschiderea şcolilor şi testarea în vederea depistării COVID-19 pentru „absolut toţi” românii.

De remarcat că cele cinci promisiuni vor fi îndeplinite în prima zi în care Pro România va fi la guvernare, parte a unei guvernări sau va sprijini un guvern.

Ce vrea să facă Pro România dacă ajunge la guvernare!

La Congresul în care a fost validată fuziunea Pro România cu ALDE, Victor Ponta a afirmat că prima promisiune este instituirea unui venit minim de criză astfel încât niciun român care câştigă sub 2000 de RON să nu moară de foame.

ADVERTISEMENT

A doua promisiune este cea de sprijin economic de criză pentru firmele româneşti. „Nu le luăm taxe, îi scutim de impozite şi de toate dările, cu o singură condiţie: să rămână în activitate şi să ţină numărul de angajaţi, pentru că dacă firmele româneşti încep să dea afară oamenii, va fi o criză socială economică pe care o scăpăm de sub control”, a afirmat Ponta.

A treia promisiune este testarea „pentru absolut toţi românii”, decontarea tuturor testelor, oriunde ar fi acestea făcute, dar şi a medicamentelor pentru COVID-19.

A patra promisiune este redeschiderea şcolilor pentru toţi copiii, dar şi pentru părinţi şi profesori. „Cei ca mine, care au copii de vârste diferite vă spun aşa: cei mai mici stau acasă, pe tabletă sau pe telefon, cel mai mare cum să-l ţin în casă?  Dacă nu se duce la şcoală la 16, la 17 ani, cum să-l ţii în casă, că e ca o fiară turbată după o săptămână şi atunci ne supărăm că se întâlnesc cu prietenii şi că îşi dau COVID”, a afirmat Victor Ponta.

ADVERTISEMENT

Cea de-a a cincea „condiţie esenţială” din programul Pro România se referă la militari, cărora Pro România promite să le „redea demnitatea şi predictibilitatea”

„Trecem prin criză noi mergând la muncă, copiii mergând la şcoală şi vârstnicii având o activitate cât de cât normală. Nu suntem de acord nici cu închiderea României, nici cu închiderea şcolilor nici cu panica pe care o vedem în fiecare zi, aşa cum nu am fost niciodată de acord că nu există coronavirus”, a declarat Victor Ponta.

ADVERTISEMENT

Acesta le-a cerut membrilor celor două partide care au fuzionat să ajungă la un scor electoral similar sau mai mare cu cel obţinut la alegerile prezidenţiale.

„6 decembrie este o bătălie existenţială pentru noi, ca echipă. Putem obţine un rezultat cel puţin egal cu cel obţinut la prezidenţiale anul trecut când am fost prima dată împreună, chiar dacă nu sub forma unui singur partid. (…) Putem să trecem peste acel scor. Despre asta este vorba: pe 6 decembre câştigăm împreună sau pierdem împreună” , le-a mai transmis Ponta membrilor de partid.

ADVERTISEMENT

Victor Ponta a precizat că partidul are oameni care au guvernat bine România „şi care pot să o scoată din nou din criză, aşa cum au făcut şi în alte dăţi”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!