News

Ce propuneri de nume de stradă au avut buzoienii după ce au fost consultați de primar. Cum ați putea ajunge pe „Moartea Bucșelor”, „Spaima Telescoapelor” sau „Strada Nimănui”

O propunere a reprezentanților primăriei comunei Pârscov (județul Buzău) a fost întâmpinată cu multe ironii de cei care locuiesc în cele 12 sate aflate în componența acesteia.
04.08.2022 | 14:47
Ce propuneri de nume de strada au avut buzoienii dupa ce au fost consultati de primar Cum ati putea ajunge pe Moartea Bucselor Spaima Telescoapelor sau Strada Nimanui
Strada Nimănui, una dintre ironiile lansate de sătenii comunei Pârscov, din județul Buzău. Foto: facebook.com/primariaparscov
ADVERTISEMENT

Totul a pornit de la dorința autorităților locale de a realiza nomenclatorul străzilor din comună. Astfel, localnicii au fost invitați să prezinte propuneri pentru numele străzilor.

Buzoienii din Pârscov vor mai întâi asfalt pe stradă

Vă informăm că au fost demarate de-mersurile pentru actualizarea PUG-ului (Planul Urbanistic General) la nivelul întregii comune.

ADVERTISEMENT

În paralel, se va realiza şi nomenclatorul străzilor, în acest moment acesta fiind inexistent. Vă invităm să participaţi în mod activ şi dumneavoastră, propunând un nume pentru strada pe care locuiți.

Toate propunerile vor fi luate în considerare, primordial fiind acordul majorităţii cetățenilor ce locuiesc pe o stradă/uliță, ca şi numele ales/propus (acesta trebuind să reflecte o trimitere cât mai clară în teren/denumiri deja generice – spre exemplu «Strada Gării»)”, se arată în postarea celor care conduc primăria din Pârscov.

ADVERTISEMENT

În același mesaj, buzoienii din satele comunei Pârscov au mai fost rugați ca în comentarii să se refere strict la acest subiect. Totuși, conform jurnaliștilor de la opiniabuzau.ro, rezultatul a fost unul neașteptat și au apărut multe propuneri ironice.

Ironiile sătenilor care s-au săturat de drumurile proaste

Potrivit sursei citate, printre numele care indicau starea proastă a drumurilor din zonă s-au aflat „Moartea Bucșelor”, „Spaima Telescoapelor” sau „Strada Nimănui”.

ADVERTISEMENT

Cei de la opiniabuzau.ro au mai notat să oamenii au dorit să sublinieze că prioritatea primarului ar trebui să fie legată de asfaltarea drumurilor, nu de numele acestora.

Altfel, amintim că în acest an, în luna mai, o lecție impresionantă de viață era predată într-o comună din Buzău. La acea vreme, în prim plan apărea o școală care și-a înființat propriul after school pentru copiii defavorizați.

ADVERTISEMENT

La acea situație s-a ajuns după ce directoarea Școlii Gimnaziale „Tache și Ecaterina Tocilescu”, Roneta Matei, s-a săturat de refuzurile primite de la autorități. Conștientă de numeroasele dificultăți pe care le aveau copiii din zonă, ea a schițat un program „Școală după școală” din resurse proprii.

ADVERTISEMENT
Tags: