Life

Ce pun austriecii în șnițel ca să iasă o delicatesă. Ingredientul pe care să-l folosești dacă vrei să-l faci bun ca la restaurantele din Viena

Vrei ca șnițelul tău să se transforme într-o adevărată delicatesă? Atunci e foarte important ce ingrediente alegi să folosești.
22.02.2025 | 13:00
Ce pun austriecii in snitel ca sa iasa o delicatesa Ingredientul pe care sal folosesti daca vrei sal faci bun ca la restaurantele din Viena
Cum se prepară șnițelul vienez. Sursă foto: Freepik / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Austriecii au un secret atunci când prepară celebrul șnițel vienez și reușesc astfel să îl transforme într-o adevărată delicatesă. Există un ingredient cheie care face diferența, dar mulți români îl trec cu vederea.

Rețeta autentică pentru șnițel vienez, o adevărată delicatesă

Șnițelele sunt delicioase. Fiecare persoană alege să le prepare după bunul plac, însă de cele mai multe ori, acestea sunt făcute din piept de pui. În unele cazuri șnițelul mai este făcut și din carne de porc.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță ai văzut în numeroase restaurante, în meniuri și celebrul șnițel vienez. Acesta se face la rândul său din mai multe tipuri de carne. Rețeta originală însă, din Austria, are cu totul alt mod de preparate.

Mai exact, dacă vrei ca un șnițel vienez să fie o delicatesă, atunci folosește carne de vițel. Austriecii nu folosesc niciodată carne de pui sau de porc. Iar acest detaliu va face cu siguranță diferența.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă vrei să prepari șnițele vieneze acasă, vrei avea nevoie de 2 felii de carne de vițel, sare și piper, făină, un ou, dar și pesmet. Totodată, pentru prăjit mai e nevoie de ulei, o lingură de unt, dar și o lingură de untură.

Cum se prepară șnițelul vienez

În ceea ce privește modul de preparare, e de preferat să fie folosită pulpă de vițel. Trebuie îndepărtate toate pielițele și membranele, astfel încât carnea să se păstreze fragedă și suculentă după prăjire. Ea trebuie condimentată cu sare și piper.

ADVERTISEMENT

Ulterior se pregătesc făina, oul bătut și pesmetul, în boluri separate. Fiecare felie de carne se trece prin făină, se scutură excesul, apoi se trece prin ou, iar ulterior prin pesmet, pe ambele părți, fără a presa.

ADVERTISEMENT

Pentru a prăji șnițelul vienez se folosește o tigaie adâncă cu un fund gros. Uleiul, untura și untul se pun împreună  la 170°C, iar stratul de grăsime trebuie să fie suficient de adânc pentru ca șnițelul să plutească.

Șnițelul vienez trebuie pus în uleiul încins, astfel încât să plutească. Se prăjește timp de 1-2 minute pe fiecare parte, până când crusta devine aurie. Nu trebuie folosită furculița în acest proces, ci doar un clește. La final, șnițelul se scoate pe o bucată de hârtie prosop, astfel încât să fie eliminat excesul de grăsime.

Ce beneficii are carnea de vițel

Carnea de vițel nu doar că transformă un șnițel vienez într-o delicatesă, dar are și beneficii uimitoare pentru organism. Aceasta este bogată în creatină, esențială pentru forța și dezvoltarea masei musculare.

Totodată, carnea de viței e bogată în proteine, în potasiu, dar și într-o mulțime de vitamine precum B6 sau B12. Aceeași carne conține alanină, un aminoacid esențial, dar și o cantitate mare de fier, zinc și magneziu.

Există și sortimente de vită destul de sărace în grăsimi. Astfel, carnea de vită poate fi de cele mai multe ori alegerea perfectă în diete, dar și pentru cei care vor să își crească masa musculară.