Austriecii au un secret atunci când prepară celebrul șnițel vienez și reușesc astfel să îl transforme într-o adevărată delicatesă. Există un ingredient cheie care face diferența, dar mulți români îl trec cu vederea.
Șnițelele sunt delicioase. Fiecare persoană alege să le prepare după bunul plac, însă de cele mai multe ori, acestea sunt făcute din piept de pui. În unele cazuri șnițelul mai este făcut și din carne de porc.
Cu siguranță ai văzut în numeroase restaurante, în meniuri și celebrul șnițel vienez. Acesta se face la rândul său din mai multe tipuri de carne. Rețeta originală însă, din Austria, are cu totul alt mod de preparate.
Mai exact, dacă vrei ca un șnițel vienez să fie o delicatesă, atunci folosește carne de vițel. Austriecii nu folosesc niciodată carne de pui sau de porc. Iar acest detaliu va face cu siguranță diferența.
Astfel, dacă vrei să prepari șnițele vieneze acasă, vrei avea nevoie de 2 felii de carne de vițel, sare și piper, făină, un ou, dar și pesmet. Totodată, pentru prăjit mai e nevoie de ulei, o lingură de unt, dar și o lingură de untură.
În ceea ce privește modul de preparare, e de preferat să fie folosită pulpă de vițel. Trebuie îndepărtate toate pielițele și membranele, astfel încât carnea să se păstreze fragedă și suculentă după prăjire. Ea trebuie condimentată cu sare și piper.
Ulterior se pregătesc făina, oul bătut și pesmetul, în boluri separate. Fiecare felie de carne se trece prin făină, se scutură excesul, apoi se trece prin ou, iar ulterior prin pesmet, pe ambele părți, fără a presa.
Pentru a prăji șnițelul vienez se folosește o tigaie adâncă cu un fund gros. Uleiul, untura și untul se pun împreună la 170°C, iar stratul de grăsime trebuie să fie suficient de adânc pentru ca șnițelul să plutească.
Șnițelul vienez trebuie pus în uleiul încins, astfel încât să plutească. Se prăjește timp de 1-2 minute pe fiecare parte, până când crusta devine aurie. Nu trebuie folosită furculița în acest proces, ci doar un clește. La final, șnițelul se scoate pe o bucată de hârtie prosop, astfel încât să fie eliminat excesul de grăsime.
Carnea de vițel nu doar că transformă un șnițel vienez într-o delicatesă, dar are și beneficii uimitoare pentru organism. Aceasta este bogată în creatină, esențială pentru forța și dezvoltarea masei musculare.
Totodată, carnea de viței e bogată în proteine, în potasiu, dar și într-o mulțime de vitamine precum B6 sau B12. Aceeași carne conține alanină, un aminoacid esențial, dar și o cantitate mare de fier, zinc și magneziu.
Există și sortimente de vită destul de sărace în grăsimi. Astfel, carnea de vită poate fi de cele mai multe ori alegerea perfectă în diete, dar și pentru cei care vor să își crească masa musculară.