News

Ce punct din declarația pe proprie răspundere a bifat un tânăr pentru a ajunge la mare în starea de alertă

17.05.2020 | 12:55
Ce punct din declaratia pe proprie raspundere a bifat un tanar pentru a ajunge la mare in starea de alerta
ADVERTISEMENT

Ce punct din declarația pe proprie răspundere trebuie bifat pentru a ajunge la mare în perioada stării de alertă? La această întrebare e greu de dat un răspuns cert, fapt pentru care un tânăr din România a profitat și a ajuns la mare.

Ce punct din declarația pe proprie răspundere a bifat un tânăr pentru a ajunge la mare în starea de alertă

La fel ca în starea de urgență, și în starea de alertă, pentru a ieși din localitate, românii au nevoie să completeze o declarație pe proprie răspundere.

ADVERTISEMENT

În noul model emis de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) sunt enumerate câteva motive precise pentru care putem să plecăm din localitatea noastră de reședință.

Deși nicăieri nu e specificat faptul că putem merge la mare, să ne plimbăm pe plajă, un tânăr inventiv din țară a găsit o ”combinație” prin care a ajuns la malul mării.

ADVERTISEMENT

Sunt din București”, spune un tânăr care se plimbă pe țărm, la Digi 24.. ”Am plecat dimineață şi a fost ok, a fost liber. Simţeam nevoia să plecăm. Am stat două luni în casă, nu mai rezistam„

Întrebat de reporter ce e bifat pe declarația pe propria răspundere pentru a ajunge la Mare, acesta a răspuns: ”Punctul 8, cred. Alergăm pe malul mării”

ADVERTISEMENT

Ce prevede punctul 8 din declarația pe propria răspundere a GCS: ”8. activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane”

Ce zicea Raed Arafat de cei dornici să ajungă la mare sau la munte

Bifarea în declaraţie a punctului 8, adică activitățile recreativ-sportive, ne permite teoretic să plecăm la mare sau la munte.

ADVERTISEMENT

Cu o zi în urmă, Raed Arafat transmite un avertisment către cei care doresc să se aventureze în aceste zile spre litoralul românesc.

”Haideți ca în următoarele două săptămâni să fim liniștiți, să nu venim cu prea multe explicații și interpretări cum că putem merge la mare să facem turism. Nu ăsta este scopul. Când vorbim despre o drumeție, e vorba să mergem cu mașina undeva aproape, ne plimbăm, mergem la pescuit, mergem să alergăm.

Nu am deschis drumurile la mare și la munte ca să meargă toată lumea. Să înțelegem că măsurile de relaxare sunt limitate la acest moment.”, spunea șeful DSU pentru aceeași sursă.

ADVERTISEMENT
Tags: