Nicolai Tand a dezvăluit cum trebuie să procedezi pentru a face acasă cele mai bune gogoși. Ai nevoie de un ingredient secret care, de fapt, se găsește la orice magazin și nu este foarte scump. Iată despre ce este vorba.
Nicolai Tand a împărtășit cu publicul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani rețeta sa specială de gogoși dospite. Bucătarul folosește un ingredient secret, care le face să fie mai pufoase și să aibă un gust mai bun.
Vorbim despre 50 de grame de unt, care schimbă complet rezultatul final. În afară de asta, mai este nevoie de: 500 grame de făină, 300 ml de lapte, 50 de grame de zahăr, 10 grame de drojdie uscată și două ouă.
Totodată, mai sunt necesare: o esență de vanilie, coajă de la o lămâie, 1/4 linguriță cu sare si zahăr pudră, cu aromă de vanilie. Acesta din urmă va fi folosit la final, pentru a decora gogoșile.
Un pas important este cernerea făinii într-un vas încăpător, chiar și de două-trei ori. Astfel, aluatul rezultat va fi mult mai afânat. După aceea, se face o adâncitură la mijloc și se adaugă drojdia amestecată cu zahărul și puțin lapte cald.
Pentru cele mai bune gogoși, Nicolai Tand a explicat că este important că amestecul să fie lăsat până când începe să formeze deasupra bule de aer, pentru a te asigura că drojdia este activată.
Într-un vas separat se mixează ouăle cu ingredientul secret, untul topit, esența, sarea și coaja de lămâie. Compoziția se toarnă apoi în vasul cu făină. Iar peste se pune laptele cald și se amestecă bine toate ingredientele.
Aluatul frământat nu trebuie să fie foarte ferm. Totodată, se acoperă cu un bol de sticlă și se lasă la dospit pentru aproximativ o oră, la loc cald și ferit de curent, respectându-se procedeul de la cozonac.
Când procesul de dospire s-a încheiat, se rup bucăți mici din aluat și se rumenesc în ulei încins. Se scot și se lasă la scurs pe un platou tapetat cu șervețele de hârtie. La final, se decorează cu zahăr pudră.