Dacă vrei să le arăți tuturor cât de bine știi să faci sarmale, urmează rețeta lui Sorin Bontea. Bucătarul cu experiență și-a dezvăluit toate trucurile și a spus ce trebuie să adaugi în carne, dacă vrei ca mâncarea să iasă gustoasă.
Sarmalele nu lipsesc de pe mesele românilor, fiind unul dintre preparatele pe care toată familia le consumă cu poftă. Fiecare gospodină sau bucătar are trucurile sale pentru a face cea mai bună mâncare.
Astfel, și Sorin Bontea a le-a dezvăluit pe ale sale. Căci, celebrul bucătar are modul său în care face sarmale. Juratul de la MasterChef folosește de fiecare dată un ingredient secret, care le dă un gust aparte.
Este vorba despre cimbru, un condiment care se găsește la orice magazin, iar un plic costă numai doi lei. Iar cimbrul nu doar că îți va îmbunătăți rețeta, dar și sănătatea.
Acest aliment are numeroase beneficii pentru organismul uman. De pildă, îmbunătățește sistemul imunitar, are proprietăți antispectice și antimicrobiene, dar ajută și digestia, conform medicover.ro.
Astfel, dacă vrei să faci sarmale ca ale lui Sorin Bontea, vei avea nevoie de: 2-3 kilograme de varză acră, 600 de grame de carne tocată, amestec porc+vită, o jumătate de ceașcă de orez, 200 de grame de ceapă, ulei pentru prăjit și costiță afumată.
De asemenea, mai trebuie: 2-3 linguri de bulion, 2-3 frunze de dafin, cimbru, mărar, sare și piper. După aceea, poți trece la pașii de preparare, care nu sunt deloc foarte complicați.
Începe prin a alege foile pentru sarmale, iar dacă varza este prea sărată, poate fi lăsată la desărat, în apă caldă, timp de o oră. Între timp, poți curăța ceapa, care se taie mărunt și se pune la călit în puțin ulei.
După aceea se pune și orezul, spălat, și se lasă la foc mic pentru două minute. Atât orezul, cât și carnea, se pun peste carnea tocată, împreună cu piperul măcinat, cimbrul uscat și mărarul tocat.
Tot acum poți pune și o ceșcuță de apă rece, care va frăgezi carnea. Sare se pune în funcție de gust, dar și de cât de sărată este varza. După ce se împăturesc sarmalele, se așază în oală: un rând de sarmale, unul de costiță afumată. Se lasă la fiert timp de două ore la foc mic și se mai poate adăuga apă din când în când.