Life

Ce pune Florin Dumitrescu în salata de boeuf ca să aibă un gust perfect. Juratul MasterChef știe cum să păstreze textura și savoarea preparatului

Salata de boeuf este delicioasă și totodată este și preparatul vedetă în această perioadă. Cum o facem însă să fie și delicioasă?
10.12.2024 | 11:16
Ce pune Florin Dumitrescu in salata de boeuf ca sa aiba un gust perfect Juratul MasterChef stie cum sa pastreze textura si savoarea preparatului
Cum face Florin Dumitrescu salata de boeuf perfectă. Sursă foto: Facebook, Instagram / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Florin Dumitrescu știe cum să facă salata de boeuf perfectă. Juratul de la MasterChef a explicat ce pune în ea pentru a păstra textura, dar și savoarea preparatului. Se pare că niște mici trucuri pot face diferența la final.

Cum face Florin Dumitrescu salata de boeuf perfectă

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar cele mai multe gospodine își fac deja listele pentru cumpărături. Un preparat de bază însă pentru masa de sărbătoare este salata de boeuf, alături de faimoasele sărmăluțe.

ADVERTISEMENT

Fiecare gospodină în parte prepară salata boeuf în funcție de preferințele pe care le are. Nu tot timpul însă rezultatul final este și cel dorit. Tocmai din acest motiv, juratul de la MasterChef vine cu sfaturi utile.

Cum face Florin Dumitrescu salata de boeuf perfectă? Bucătarul spune că foarte importantă este ordinea ingredientelor. Deși multe gospodine nu pun preț pe acest detaliu, el joacă un rol esențial.

ADVERTISEMENT

Astfel, prima oară se combină maioneza cu murăturile tocate. În acest mod aromele sunt distribuite uniform, iar gustul rezultat este unul echilibrat. De abia apoi se mai adaugă și restul ingredientelor, adică legumele și carnea.

Metoda prin care textura ingredientelor nu e afectată

Având această ordine, textura și savoarea preparatului va fi păstrată mai multă vreme. Și secretele din spatele acestei rețete nu se opresc doar aici. Florin Dumitrescu spune că pentru a obține salata de boeuf perfectă contează și temperatura ingredientelor.

ADVERTISEMENT

Mai exact, toate ingredientele trebuie să fie reci înainte să fie amestecate. Dacă ratăm acest pas, e posibil să apară un exces de lichid care compromite consistența salatei și cu siguranță nimeni nu își dorește asta.

Florin Dumitrescu a mai explicat și ce ingrediente folosește în rețetă astfel încât să se bucure de aroma dorită. Contează, evident și cantitățile în momentul în care vrem un preparat perfect. Lista de ingrediente este următoarea:

ADVERTISEMENT
  • 500 g carne de vită sau piept de pui
  • 3 cartofi mari
  • 3 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 țelină mică
  • 200 g mazăre (opțional)
  • 200 g castraveți murați
  • 200 g gogoșari murați
  • Sare și piper

Maioneza în schimb se prepară din două gălbenușuri crude, un gălbenuș fiert, 200 ml ulei, dar și 1 linguriță muștar, alături de zeama de la o jumătate de lămâie. În rest, salata de boeuf se face și ea destul de repede.

Carnea se fierbe până devine fragedă, iar mai apoi se taie cubulețe. Și la legume se procedează la fel, însă acestea trebuie tăiate în dimensiuni uniforme, astfel încât salata să arate bine. Castraveții și gogoșarii se taie și ei și excesul de lichid se îndepărtează bine.

În ceea ce privește maioneza, gălbenușurile se amestecă cu muștarul, iar mai apoi se adaugă uleiul. La final, juratul MasterChef adaugă și zeama de lămâie pentru un plus de prospețime.

Maioneza obținută se amestecă, după cum spuneam mai sus, cu murăturile și de abia apoi se adaugă restul ingredientelor alături de sare și piper. Florin Dumitrescu decorează salata de boeuf la final cu gogoșari, măsline sau frunze de pătrunjel.

ADVERTISEMENT