Cum prepară Gabriela Cristea cele mai delicioase șnițele. Vedeta a împărtășit cu fanii ei rețeta pentru cel mai bun preparat. Care este, de fapt, asul său din mânecă.
Gabriela Cristea se numără printre cele mai urmărite vedete de la noi. De ani buni de zile, soția lui Tavi Clonda cochetează cu bucătăria și se pare că asta a devenit una dintre marile ei pasiuni. Frecvent, împărtășește cu fanii rețete, dar și mici trucuri culinare.
Pentru Gabriela Cristea, pasiunea pentru gătit s-a transformat într-o adevărată afacere. Vedeta deține un atelier artizanal și nu duce deloc lipsă de clienți. În plus, de când a renunțat la televiziune, aceasta are mai mult timp la dispoziție pentru a intra în bucătărie.
Recent, Gabriela Cristea a făcut șnițele pane și a împărtășit cu urmăritorii ei secretele care o ajută să pună pe masă cel mai bun preparat. Vedeta are câteva trucuri, dar și un ingredient secret pe care îl folosește de fiecare dată pentru ca șnițelele să nu se sfărâme în tigaie.
Pentru ca aluatul să nu se dezlipească de pe șnițele, ceea ce se poate întâmpla destul de des, Gabriela Cristea apelează la asul din mânecă. Soția lui Tavi Clonda folosește făină și le-a garantat fanilor că doar așa aluatul va sta pe șnițele pe toată perioada prăjirii sale în tigaie.
”Fac la repezeală șnițelele astea, dar o să vă arăt și un secret, ca să rămână aluatul ăla pe șnițel. De multe ori ați văzut că se dezlipește aluatul ăla de pe șnițel. E o chestie foarte simplă. Făina este secretul.”, a spus vedeta.
Pentru a face șnițele, Gabriela Cristea urmează o rețetă simplă. Vedeta folosește piept de pui, ulei, ouă, făină, pesmet simplu și pesmet crocant. Pentru ca șnițelele să iasă perfect, soția lui Tavi Clonda nu bate niciodată carnea de pui, ci alege să o taie în felii cât mai subțiri.
După ce taie pieptul de pui, vedeta îl dă prima dată prin făină, apoi prin ou și după prin pesmet. Șnițelele sunt puse la prăjit în uleiul încins, iar când devin aurii înseamnă că sunt gata. Se scot pe hârtie pentru a se elimina excesul de ulei și sunt servite alături de diverse garnituri.