Pe ce ingrediente se bazează Simona Gherghe și ce pune în aluatul pentru papanași ca să iasă delicioși? Vedeta știe secretul gospodinelor din Moldova pentru a obține un preparat deosebit.
Papanașii sunt delicioși și pot fi preparați în funcție de preferințe. Uneori însă, poate rezultatul final nu este chiar cel la care te aștepți. Papanașii pot fi prea tari, ori poate nu au consistența dorită.
Adevărul e că nu doar modul de preparare contează, ci și alte detalii. Simona Gherghe, spre exemplu, adaugă ceva în aluatul pentru papanași ca să-i facă delicioși și a împărtășit totul cu fanii săi.
În cadrul emisiunii ”Gătit la consum”, Simona Gherghe a prezentat în primul rând lista de ingrediente pentru papanași, care este următoarea:
Ce pune Simona Gherghe în aluatul pentru papanași astfel încât să iasă mereu delicioși? În ceea ce privește modul de preparare, vedeta amestecă ouăle cu zahărul tos, dar și cu cel vanilat. Ulterior se adaugă și făina, alături de praful de copt și de coaja de lămâie.
Spre final se pune brânza și esența de vanilie. Ingredientele se frământă bine până în momentul în care compoziția devine una elastică, dar și omogenă. Astfel, se mai poate adăuga făină în cazul în care textura nu este chiar cea dorită.
Odată obținut aluatul, acesta se întinde sub forma unei foi. Cu ajutorul unui pahar se taie formele rotunde. Se încinge uleiul, iar ulterior se adaugă și papanașii. Un detaliu important este că aceștia nu trebuie să stea într-o baie de ulei la fel ca la gogoși.
Astfel, este foarte important să fim atenți și la acest detaliu. Putem opta pentru o tigaie ceva mai adâncă, însă papanașii nu trebuie acoperiți în totalitate cu ulei. Se prăjesc pe ambele părți, iar ulterior se scot și se lasă la scurs pe un prosop de hârtie.
În funcție de preferințe, papanașii pot fi serviți cu gem sau cu smântână. Mai sunt și persoane care aleg însă combinații dulci, precum cremă de ciocolată albă, alături de ciocolată neagră.