News

Ce rasă e câinele care a ucis o femeie în București. Fusese adoptat în urmă cu patru luni

Nu trece o săptămână fără ca o persoană să-și piardă viața în România, după un atac canin. Ultima victimă: o femeie din București.
20.02.2023 | 21:42
Ce rasa e cainele care a ucis o femeie in Bucuresti Fusese adoptat in urma cu patru luni
Ce rasă era câinele care a ucis o femeie? Foto: Captură Observator
ADVERTISEMENT

O femeie în vârstă de 53 de ani din București a murit sfâșiată de un câine, pe care îl adoptase în urmă cu patru luni dintr-un adăpost. Câinele a atacat-o în momentul în care femeia s-a dus să-i dea mâncare, însă anchetatorii vor stabili ce s-a întâmplat cu exactitate.

Ce rasă e câinele care a ucis o femeie în București

Aceasta e ultima tragedie dintr-un lung șir de tragedii în urma cărora victimele au murit sau au rămas mutilate pe viață după atacuri ale câinilor, potrivit Observatornews.ro. Ultimul incident a fost raportat la orele amiezii pe o stradă din Sectorul 3 al Bucureștiului.

ADVERTISEMENT

Câinele era ținut într-un depozit de fier vechi ce aparține familiei victimei. Femeia a încercat să-l hrănească, însă acesta a ”rupt-o”. Vecinii au auzit strigătele de disperare și au încercat să o ajute pe femeie, însă era prea târziu pentru asta.

“Am auzit ţipete.. dar ţipete, ţipete. Un domn venea de la chioşc a auzit-o şi s-a dus imediat. A vrut să intre şi era pus zăvorul. Era pe jos, pe lângă gard”, a povestit un martor. Cadavrul a ajuns acum la Serviciul de Medicină Legală, în timp ce Poliția a deschis o anchetă.

ADVERTISEMENT

Ce rasă era, însă, câinele respectiv? Potrivit anchetatorilor o corcitură de Rottweiler. Animalul a fost capturat și dus în adăpostul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, de acolo de unde a fost adoptat în urmă cu patru luni, chiar de tatăl victimei.

“Ori că era în spate, ori că era dat drumul, dar nu lătra şi eu mai ieşeam cu câinele prin zonă pe aici”, a explicat un alt vecin. De asemenea, Marius Marinescu, reprezentant al unui ONG pentru protecția animalelor, crede că vina e în mare parte a celor care au deținut câinele.

ADVERTISEMENT

”Eu cred că a fost luat special acest câine ca să păzească acest depozit de fiare vechi. Aceşti câini trebuie monitorizaţi, înscrişi la poliţie, ţinuţi în ţarcuri speciale”, a transmis Marinescu. Câinii adoptați sunt foarte sensibili și imprevizibili, transmit specialiștii.

”Cu siguranţă vorbim despre un câine care a fost supus unor abuzuri în trecut. Şi asta nu ia nimeni în calcul. Atunci când adopţi un câine care a trecut prin perioade lungi de înfometare şi tu îi dai să mănânce câinele poate reacţiona dacă are impresia că vrei să îi iei mâncarea înapoi”, a explicat Carla Buleanu, reprezentanta unui ONG pentru protecţia animalelor.

ADVERTISEMENT

Locatarii din zonă se plâng, însă, că au avut experiențe neplăcute cu diferiți câini în zonă. ”Pe mine m-a muşcat un câine, nu ştiu dacă al doamnei. Mai e un câine mai mic la ultima casă aici. Foarte foarte periculoşi şi nu era prima oară când mă lătra. Ca să vă pot justifica, uite de atunci să vă arăt ce folosec. E dezastru cu animalele”, a transmis Cătălin, un vecin.

ADVERTISEMENT
Tags: