ADVERTISEMENT
News

Ce rată de imunitate a atins Marea Britanie. Anunţul oficial al autorităţilor

Populația Marii Britanii a dezvoltat anticorpi în proporție de peste 90%.
Autor: Luca Dinulescu | 22.07.2021 | 13:35
Ce rată de imunitate a atins Marea Britanie. Anunţul oficial al autorităţilor
Britanicii prezintă niveluri record de anticorpi, deși țara lor este una dintre cele mai afectate de coronavirus. Sursa foto: pixabay.com

Biroul pentru Statistici Naționale din Marea Britanie (Office for National Statistics) a dezvăluit publicului faptul că populația țării a dezvoltat anticorpi în proporție de peste 90%.

ADVERTISEMENT

Procentul este în creștere ușoară chiar față de numai cu două săptămâni în urmă, când procentul populației britanice care dezvoltase anticorpi era în proporție de 89%.

Aceste informații vin în contextul în care Marea Britanie a fost și este una dintre cele mai afectate țări din Europa de coronavirus, cu peste 5,5 milioane de cazuri și aproape 130.000 de decese asociate.

ADVERTISEMENT

Mecanismul prin care corpul uman ajunge să dezvolte anticorpi pentru coronavirus nu este încă pe deplin cunoscut, epidemiologul de renume Doina Azoicăi explicând recent pentru FANATIK de ce unele persoane nu ajung să se bucure de un nivel ridicat al anticorpilor protectori.

De ce diferă în unele cazuri rezultatele testelor pentru anticorpi

Așa cum publicația noastră a arătat anterior, s-a constatat că rezultatele aflate în urma testelor pentru depistarea numărului de anticorpi diferă. Explicația acestui fapt este aceea că rezultatele testelor de anticorpi pot varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi acuratețea testului, sensibilitatea și specificitatea acestuia, precum și metoda prin care se determină prezența anticorpilor.

ADVERTISEMENT

Astfel, după cum au arătat specialiștii Medlife, testele comerciale pot scoate în evidență anticorpi de legare de tip anti-N, anti-S, IgM, IgG sau totali, în funcție de metoda utilizată.

Este de asemenea important de specificat faptul că, dintre tipurile de anticorpi enumerate mai sus, anticorpii IgG sunt considerați protectori pentru toate tipurile de virusuri.

ADVERTISEMENT

Cât privește momentul apariției acestora, specialiștii consideră că anticorpii de tip IgG apar undeva la circa 7-12 zile de la momentul infectant. Atunci când vine vorba despre durată, însă, aceeași sursă precizează faptul că anticorpii de tip IgG pot rămâne prezenți pe parcursul a șapte săptămâni, sau, în cel puțin 80% dintre cazuri, până în ziua 49 de la infectare.

Nu toate persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili

Și mai interesant însă este că, potrivit unui studiu realizat de rețeaua de sănătate REGINA MARIA, numai 79% dintre persoanele infectate cu SARS CoV-2 prezintă anticorpi detectabili.

ADVERTISEMENT

Totodată, arată specialiștii REGINA MARIA, pacienții testați la 56 de zile au probabilitate mai mare de a avea anticorpi detectabili, în vreme ce pacienții testați în medie la 80 de zile prezintă o probabilitate mai mare de a obține un rezultat negativ.

Nu în ultimul rând, tot specialiștii clinicii mai sus amintite au arătat că titrul mediu al anticorpilor este mai mare în cazul persoanelor vaccinate de sex feminin, fiind cu 44% mai mare în cazul celor care au trecut anterior prin boală, comparativ cu bărbații care au fost anterior afectați.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!