Ce reacție a avut Klaus Iohannis atunci când a aflat ce a răspuns Viorica Dăncilă la întrebarea cu aria cercului

Alexandru Năstase   
în HotNews
20/11/2019, 10:11
Ce reacție a avut Klaus Iohannis atunci când a aflat ce a răspuns Viorica Dăncilă la întrebarea cu aria cercului GALERIE FOTO
Momentul în care Klaus Iohannis a izbucnit în râs. Sursa foto - Inquam Photos / Octav Ganea

Reacția pe care a avut-o Klaus Iohannis atunci când a aflat ce a răspuns Viorica Dăncilă la întrebarea cu aria cercului face deja „toți banii” în mediul online, acolo unde s-a viralizat instantaneu. Concret, duelul celor doi candidați pentru fotoliul cel mai cald de la Palatul Cotroceni s-a purtat nu doar în politică, ci și în matematică. Meciul a fost câștigat fără doar și poate de actualul șef de stat, care a beneficiat din plin de lacunele fostului premier.

Ce reacție a avut Klaus Iohannis atunci când a aflat ce a răspuns Viorica Dăncilă la întrebarea cu aria cercului

Astfel, după ce  Viorica Dăncilă a dat un răspuns greșit atunci când a fost întrebată care este aria cercului, președintelui Klaus Iohannis i s-a spus în dezbaterea de la BCU despre acest lucru. Șeful de stat s-a distrat copios pe seama contracandidatei sale. Mai exact, jurnalistul Ion M. Ioniță i-a spus lui Klaus Iohannis, în cursul dezbaterii de la Biblioteca Centrală Universitară, despre răspunsul greșit al Vioricăi Dăncilă.

Acesta a fost momentul în care președintele a izbucnit în râs, fără să spună altceva. A continuat să râdă sănătos secunde bune, fiind, de altfel, poate singurul moment în care și-a permis un asemenea gest în cadrul dezbaterii. Vă reamintim că întrebarea adresată de un jurnalist șefei PSD a venit după ce aceasta a spus că a fost profesoară și că a dat meditații gratuite la matematică.  Viorica Dăncilă a precizat inițial că răspunsul corect este raza la pătrat, după care a repetat după jurnalist: pi (π) înmulţit cu raza la pătrat.

Aria cercului, problema premierului

Fostul premier a spus ca, în trecut, a dat gratis meditatii copiilor unor prieteni, dar si unor copii “care nu aveau posibilitati”. Aceasta a spus că meditatiile aveau loc in apartamentul sau din Videle „PI ori raza la pătrat. Am dat meditații la matematică și credeți-mă că am putea, dacă aveti timpul liber, să veniți alături și să vedem cine știe matematică. Sunt inginer, credeți-mă că toți inginerii în România fac până în anul 3 matematică.

Am făcut facultatea 5 ani. Am terminat cu media 9. Pentru unii li se pare o medie mică. Dacă vreți să vorbim despre matematică vă stau la dispoziție chiar după terminarea conferinței de presă”, a spus Viorica Dăncilă

Închide ×