O alimentație echilibrată are rezultate atât în interiorul, cât și în exteriorul organismului. Pentru cei care vor să slăbească și vor să aibă un abdomen plat, Mihaela Bilic are o serie de recomandări.
Mihaela Bilic este urmărită de o comunitate impresionată de fani. Pentru ei, nutriționistul vine constant cu recomandări care să îi ajute să își schimbe viața. Recent, aceasta a abordat subiectul unui abdomen plat.
Nu este persoană care să nu își dorească un abdomen de invidiat. Uneori, din cauza unor greșeli și a unor alimente, în loc de un abdomen plat, ne alegem cu un abdomen balonat.
Potrivit Mihaelei Bilic, senzația de abdomen balonat apare tocmai din cauza alimentelor nepotrivite pe care le consumăm și care conțin carbohidrați fermentabili. Pe această listă se înscriu cu succes chiar și unele legume.
Mihaela Bilic susține că un abdomen plat poate fi obținut destul de ușor, dacă se urmează dieta FODMAP. Nutriționistul garantează că aceasta are efecte uimitoare asupra întregului organism, nu doar asupra abdomenului.
FODMAP este, de fapt, un acronim de la oligozaharide, dizaharide, monozaharide și polioli fermentabili. FODMAP este o dietă elaborată de nutriționiști special pentru cei care își doresc un abdomen plat. Potrivit Mihaelei Bilic, această rețetă este foarte simplă și nu implică respectarea multor pași.
”Toată lumea se ferește de carbohidrați – lactoza, fructoza, manitolul, sorbitolul sunt puse pe lista neagră a ingredientelor care ridică probleme și intoleranțe alimentare. Dieta propune o alimentație în care este redus la maxim consumul acestor zaharuri, în dorința de a scăpa de disconfortul intestinal.”, a spus Mihaela Bilic.
Mihaela Bilic susține că rezultatele sunt vizibile dacă se ține cont de lista alimentelor interzise. Aceasta este destul de lungă și conține atât cereale, cât și legume.
”Dintre legume: anghinare, mazăre, sparanghel, broccoli, conopidă, ceapă, praz, ciuperci. Dintre fructe cele bogate în fructoză și polioli: fructe uscate, mere, smochine, cireșe, mango, piersici, pere, prune.
Dintre produsele lactate, cele care conțin multă lactoză: lapte de oaie, capră și vacă, brânza proaspătă și iaurturile. Dintre leguminoase: năut, fasole albă și roșie, linte plus fistic și nuca de Caju la oleaginoase.
Dintre cereale, toate produsele pe bază de grâu, secară și orz. Adăugați la asta toate produsele de patiserie și cofetărie care conțin zahăr, plus băuturile dulci și sucurile”, a mai spus nutriționistul.