ADVERTISEMENT
News

Ce recomandări face medicul Anthony Fauci în cazul înmulţirii cazurilor de Covid cu tulpina mutantă

Autor: Cerasela Stafie | 26.01.2021 | 16:28
Ce recomandări face medicul Anthony Fauci în cazul înmulţirii cazurilor de Covid cu tulpina mutantă
Anthony Fauci

Epidemiologul șef de la Casa Albă, Anthony Fauci, le recomandă oamenilor purtarea a două măști de protecție. Acest lucru care ar diminua șansele de contactare a virusului, în contexul înmulțirii cazurilor de Covid-19 din cauza noii tulpini

ADVERTISEMENT

Anthony Fauci a precizat că este logică deducția conform căreia două straturi de protecție sunt mai eficiente decât unul singur, iar oamenii ar putea să apeleze la această variantă. Centrele pentru Controlul Bolilor din America nu au recomandat încă această măsură.

Americanii au ridicat această problemă după ce au remarcat în timpul ceremoniei de investire a noului președinte, Joe Biden, că poeta Amanda Gorman și Pete Buttigieg, care este nominalizat la conducerea Departamentului de Transport, purtau măști chirurgicale sub unele de pânză.

Ce recomăndari face medicul Anthony Fauci în cazul înmulţirii cazurilor de Covid cu tulpina mutantă

Astfel, Fauci a fost întrebat dacă purtarea a două măști de protecție ar putea să ofere mai multă siguranță. Lămuririle acestuia sunt făcute în contextul în care pandemia este dominată la momentul actual de apariția unor noi tulpini, unele dintre ele fiind cu până la 70% mai transmisibile.

ADVERTISEMENT

„Aceasta (n.r. – masca) este o acoperire fizică pentru a preveni pătrunderea picăturilor și a virusului. Așadar, dacă aveți o acoperire fizică cu un singur strat, puneți un alt strat, este doar de bun simț că probabil ar fi mai eficient și acesta este motivul pentru care vedeți oameni fie cu două măști, fie cu o versiune a unui N95”, a explicat epidemiologul, potrivit NBC.

Oamenii de știință au spus că purtarea unei măști de pânză deasupra uneia chirurgicale ar putea oferi o protecție maximă împotriva contactării virusului. Ei au explicat că masca chirurgicală acționează ca un filtru, iar cea de pânză adaugă un strat suplimentar și ajută la fixarea pe față.

Totodată, este recomandată această normă de protecție în spațiile unde este imposibilă menținerea unei dinstanțe fizice. Totuși, cea mai bună opțiune ar fi o mască cu trei straturi care conține un filtru interior.

ADVERTISEMENT

Masca N95 (sau KN95), cunoscută la noi în țară sub denumirea de FFP2, este cea care oferă cea mai mare protecție împotriva SARS – CoV – 2. Aceste tipuri de măști sunt concepute pentru a urma fidel forma feței și formează un sigiliu care filtrează 95% din particulele aeriene.

Fauci a mai precizat și că este de părere că noile tulpini nu reprezintă un risc major, ele putând fi controlate, mai ales că vaccinurile s-au dovedit eficiente. „Urmărim cu atenţie varianta din Africa de Sud, despre care credem că prezintă mai multe semne de îngrijorare, însă nu considerăm că reprezintă un lucru pe care nu îl putem controla”

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT