Ce regim alimentar a urmat Silviu Prigoană. Din cauza unor probleme de sănătate, medicii i-au recomandat omului de afaceri să slăbească.
Silviu Prigoană s-a stins din viață ieri, după ce i s-a făcut rău într-un restaurant. Potrivit apropiaților, de o bună perioadă de timp, acesta se confrunta cu tuse, însă, nu a considerat că poate fi ceva grav.
De-a lungul timpului, Silviu Prigoană a fost destul de atent la starea lui de sănătate. În momentul în care a început să aibă probleme cu inima, afaceristul a știu că trebuie să facă anumite schimbări.
Într-un interviu mai vechi pentru Impact, Silviu Prigoană a recunoscut că, din cauza problemelor de sănătate, a fost nevoit să apeleze la un regim alimentar. Acest regim l-a ajutat să slăbească sănătos, iar după opt luni, ajunsese la greutate recomandată de medic.
Silviu Prigoană nu a urmat nicio dietă minune, ci a încetat să mai consume paste făinoase și alte bombe calorice. În schimb, meniul lui începuse să se axeze pe fructe, salate și multă apă.
Afaceristul a recunoscut că în perioada în care a ținut regim, a consumat foarte multă apă. Timp de aproape 20 de zile, apa a fost nelipsită, iar rezultatele nu au întârziat să apară.
”Când eşti bolnav de inimă, ai 120 de kilograme şi îţi spune doctorul că trebuie să slăbeşti, te pui pe regim. E foarte simplu. Slăbeşti cu apă. Bei apă chioară timp de 10-20 de zile şi slăbeşti foarte uşor. În general, eviţi pastele făinoase şi consumi seara doar o salată. Eu am avut o slăbire controlată. Nu am dat jos brusc kilogramele, ci într-o perioadă de opt luni.”, a spus afaceristul pentru sursa menționată.
Silviu Prigoană a recunoscut că nu și-a dorit să apeleze la fel de fel de intervenții care să-l ajute să dea kilogramele jos într-un timp record. A ales varianta mai sănătoasă, iar pentru a-și tonifia organismul, atunci când îi permitea timpul, făcea sport.
Ceea ce l-a ajutat cel mai mult pe Silviu Prigoană în procesul de slăbire a fost disciplina. Anul trecut, omul de afaceri a declarat că mănânca mereu la ore fixe și că stat cât de departe a putut de tentațiile culinare.
În ultima vreme, Silviu Prigoană tăiase de pe listă sucurile acidulate. De asemenea, mâncărurile pe care obișnuia să le consume, le înlocuise cu alte variante sănătoase.
”Mesele sunt la ore fixe, mâncarea e preponderent gătită, uităm de sucuri acidulate. Am scos pâinea din meniu, pastele, tot ce conține făină e exclus. Cantitățile de mâncare le-am suplimentat cu salate, tocănițe de tot felul.”, a mai spus regretatul Prigoană.