Simona Halep

Ce reguli anti-coronavirus trebuie să respecte Simona Halep la Australian Open. E mai bine ca la Roland Garros

07.02.2021 | 14:06
Ce reguli anticoronavirus trebuie sa respecte Simona Halep la Australian Open E mai bine ca la Roland Garros
ADVERTISEMENT

Simona Halep va debuta luni la Australian Open 2021 și o va înfrunta pe Lizette Cabrera, favorită locală, locul 140 WTA. Este al treilea turneu de Grand Slam de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. Dar cu reguli diferite față de cele de la US Open și Roland Garros, din toamnă.

Simona Halep a stat două săptămâni în carantină din momentul în care a ajuns în Australia, la Adelaide. A făcut parte dintr-un grup select care a stat departe de agitația de la Melbourne. Acolo unde mai multe jucătoare, printre care și Sorana Cîrstea, nu au avut voie nici măcar să se antreneze.

ADVERTISEMENT

După ce s-a terminat perioada de carantină, Simona Halep a participat la un turneu demonstrativ alături de ceilalți carantinați la Adelaide: Novak Djokovic, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Naomi Osaka și Serena Williams. S-au mai alăturat Ashleigh Barty și Jannik Sinner.

Ce spune Simona Halep despre regulile anti-coronavirus de la Australian Open 2021: “Cel mai bine ar fi să se revină la normal”

Simona Halep s-a chinuit în cele două săptămâni de carantină, dar acum se poate bucura de libertate la Melbourne. Are voie să iasă din hotel, să meargă la cumpărături, sau chiar la restaurante. Nu s-a întâmplat asta la precedentele turnee de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Din cauza calendarului încărcat din toamnă, nu s-a luat în discuție ca jucătorii să stea în carantină. S-a ales varianta celebrei bule. Mai exact, jucătoarele nu aveau voie să iasă din camerele de hotel decât pentru a merge la meciuri și la antrenamente. La ore clar stabilite.

La conferința de presă la care a fost prezentă sâmbătă, Simona Halep a vorbit despre diferența dintre resticțiile de la Roland Garros și Australian Open. La US Open 2020, ea nu a fost prezentă.

ADVERTISEMENT

Simona Halep nu a fost afectată de lunga perioadă de carantinare: “Sunt OK din punct de vedere mental”

“Este foarte greu să stai 14 zile în carantină. Pe de altă parte, și când ești tot timpul în bulă, cum s-a întâmplat la Paris, e neplăcut. Te saturi de camera de hotel și de terenurile de antrenamente. Simți nevoia să mai vezi oameni, să faci lucruri diferite.

Cel mai bine ar fi să revenim la normal și să nu mai fie nevoie să ne facem aceste griji. Nu știu dacă jucătorii vor fi afectați. Eu una sunt OK din punct de vedere mental”, a mai declarat Simona Halep la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă este mai multă libertate pentru Simona Halep față de ceea ce se întâmpla la Paris, ea tot trebuie să respecte reguli stricte. A fost supusă multor teste Covid-19, poartă mască atunci când nu este pe teren și i s-a recomandat să evite locurile aglomerate.

ADVERTISEMENT