News

Ce reguli trebuie să respecte credincioșii de Înviere. ”Intenția noastră e să protejăm cetățenii, nu să-i sancționăm”

02.04.2021 | 18:05
Ce reguli trebuie sa respecte credinciosii de Inviere Intentia noastra e sa protejam cetatenii nu sai sanctionam
ADVERTISEMENT

În acest weekend, în noaptea de sâmbătă spre duminică, catolicii vor sărbători Învierea. Slujba va putea fi oficiată normal, dar cu respectarea tuturor măsurilor sanitare în vigoare.

Distanțarea fizică între credincioși și purtarea măștii reprezintă principalele directive date de autorități. De asemenea, este important de precizat că la biserică se va putea merge pe jos sau cu un mijloc de transport propriu.

ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Interne și IGSU au făcut anumite precizări de care trebuie să țină cont enoriașii. ”Angajații MAI vor fi pregătiți să intervină, pentru a preveni activitățile care pot favoriza răspândirea COVID”, a explicat Comisarul-șef de poliție Monica Dajbog, potrivit Gândul.

Paște Catolic 2021. Ce reguli trebuie să respecte credincioșii de Înviere? MAI: ”Principali noștri aliați vor fi chiar cetățenii de bună credință”

„Ne dorim ca prin aceste măsuri să prevenim orice fel de incident. Intenția noastră e să protejăm cetățenii, nu să-i sancționăm. O serie de măsuri cu caracter general: angajații MAI vor fi pregătiți să intervină, pentru a preveni activitățile care pot favoriza răspândirea COVID.

ADVERTISEMENT

Efectivele MAI vor putea lua măsuri cu scop preventiv. Principala noștri aliați vor fi chiar cetățenii de bună credință. Toate măsurile trebuie respectate, pentru a ne proteja pe noi și pe cei din jur.

Peste 5.000 de pompieri vor asigura asistență la nivel național. Vor fi la datorie și echipajele de la Aviație, cu 13 elicoptere, care pot efectua inclusiv zboruri SMURD. În privința efectivelor Poliției de Frontiere, au fost dispuse măsuri. Peste 4.200 de polițiști de frontieră vor acționa la nivelul țării”, a declarat Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI.

ADVERTISEMENT

În noaptea de 3-4 aprilie, va fi permisă circulația persoanelor între orele 20.00-02.00, pentru ca enoriașii să participe la Paștele Catolic. Accesul oamenilor în lăcașurile de cult se va face astfel încât să se asigure minimum 4 mp/persoană și o distanță de 2 m între persoane.

”Polițiștii vor acționa în echipe mixte cu jandarmii. Ne vom asigura că sunt respectate prevederile legale”

„Ca de fiecare dată, Poliția Română va fi la datorie, pentru ca Paștele Catolic să fie sărbătorit în siguranță. Zilnic vor acționa 10.000 de polițiști la nivel național.

ADVERTISEMENT

Dintre cei 10.000, peste 6.000 sunt de la ordine publică, 1.700 polițiști rutieri și acțiunile complexe de prevenire anti-COVID vor beneficia și de suportul altor colegi.
Scopul nostru e de a preveni răspândirea COVID. Polițiștii vor acționa în echipe mixte cu jandarmii. Ne vom asigura că sunt respectate prevederile legale. Vom asigura un climat adecvat. Toate activitățile vor fi de prevenire, de combatere a faptelor de natură anti-socială. Facem apel la dvs să respectați aceste măsuri, să păstrați distanțarea fizică, să vă dezinfectați mâinile, să purtați masca. Polițiștii de la rutieră vor acționa la nivel național. Beneficiem de sprijinul colegiul de la Aviație. Vor transmite informații utile, pentru a vedea unde sunt aglomerări. La secțiunea InfoTrafic pe site-ul Poliției Române vor fi publicate recomandări de rute ocolitoare.”, a spus Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

IGSU, pregătiri speciale pentru Paștele Catolic. Mobilizare de trupe pentru acest weekend

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a transmis că în acest weekend 3500 de pompieri sunt pregătiți să intervină.

De asemenea, IGSU va mobiliza ”peste 500 de echipaje SMURD, 40 de unități de terapie intensivă mobilă, 42 de autospeciale  pentru transport personal și victime speciale, 131 de autospeciale pentru descarcerare.”

ADVERTISEMENT