De la data de 1 iunie se redeschid terasele, însă vor fi câteva restricții importante pentru a evita răspândirea noului coronavirus. Au fost trei luni de când s-au închis barurile, restaurantele și cafenelele și măsura de pe 1 iunie va fi prima care dezgheață această industrie.
Ulterior, de pe data de 15 iunie se vor deschide și restaurantele la 50% din capacitate, urmând ca, două săptămâni mai târziu, dacă numărul de infectări va rămâne pe panta descendentă, restaurantele să poată fi deschise la capacitate maximă.
Însă, deocamdată ne pregătim de deschiderea teraselor, de la 1 iunie. Clienții care vor frecventa terasele trebuie să știe că vor avea de respectat câteva restricții față de o perioadă obișnuită. potrivit profit.ro:
– în momentul în care clienții se ridică de la masă să plece sau să folosească toaleta, trebuie să poarte mască;
– distanța dintre mese trebuie să fie de minimum 2 metri;
– stabilirea unui culoar liber de 1,5 metri între mese, cu tot cu scaunele din jurul lor;
– la o masă vor fi permise 6-8 persoane;
– după fiecare folosire a mesei, angajații localului o vor dezinfecta;
– în rândul angajaților se va face un triaj epidemiologic. Li se va lua temperatura și cine va avea mai mult de 37,5 grade nu va fi primit la muncă
– rămâne la latitudinea terasei dacă va testa și temperatura clienților;
– angajații teraselor vor purta în permanență măști.
Conform declarațiilor susținute de premierul Ludovic Orban, sezonul estival de la noi va începe în acest an pe data de 15 iunie. Și alte țări adoptă din ce în ce mai multe măsuri de relaxare, printre cele mai importante fiind vizat turismul.
Grecia își deschide granițele pentru clienții din Europa de Est, în timp ce o decizie în acest sens este așteptată și de Italia și Spania, două țări în care turismul reprezintă o importantă sursă a produsului intern brut. În aceste țări, terasele au fost deja deschise.