News

Ce reguli vor fi obligatorii în sălile de sport începând cu 15 iunie. Anunțul ministrului Ionuț Stroe

10.06.2020 | 11:18
Ce reguli vor fi obligatorii in salile de sport incepand cu 15 iunie Anuntul ministrului Ionut Stroe
ADVERTISEMENT

Ce reguli vor fi obligatorii în sălile de sport începând cu 15 iunie? Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a oferit detalii importante pentru cei care, după 15 iunie, vor reveni în sălile de sport și de fitness.

Ce reguli vor fi obligatorii în sălile de sport începând cu 15 iunie. Anunțul ministrului Ionuț Stroe

Mijlocul lunii iunie vine cu o veste excelentă pentru practicanții de sport în sălile de fitness. Aceștia vor putea reveni în fața aparatelor după o lungă perioadă de pauză, însă trebuie să știe că în vigoare sunt o serie de reguli stricte.

ADVERTISEMENT

Ionuț Stroe, ministrul Sportului, spune că practicanții sportului individual vor trebui să respecte un set de condiții necesare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

După o întâlnire cu reprezentanți ai sălilor de culturism şi fitness, Ionuţ Stroe a spus că toată lumea a ajuns în cele din urmă la un consens şi, începând din 15 iunie se vor deschide sălile.

ADVERTISEMENT

Miercuri, 10 iunie, ministrul a anunțat și ce reguli vor fi obligatorii în sălile de sport începând cu ziua de luni, 15 iunie.

”Vă pot spune că 15 iunie va fi data când, după o serie de reguli, se vor deschide şi sălile de fitness. Vor fi câteva reguli noi pentru cei care merg la sală, e vorba de un tiraj epidemiologic, termometrizarea tuturor participanților, programarea telefonică sau online într-un anume interval orar.

ADVERTISEMENT

De o distanţare pe care trebuie să o păstrezi în cadrul activităţii sportive, de o suprafaţa de 7 metri pătraţi alocată fiecărui participant.

O noutate despre care vă pot povesti acum este faptul că, după o ședință la INSP, am decis să permitem accesul și la vestiare, cu păstrarea distanței de 4 metri pătrați”, a declarat Ionuţ Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului, la Digi24.

ADVERTISEMENT

Regulile general pentru cei participanți la activitățile sportive din sălile de fitness

Tot miercuri, Ionuț Stroe a mai specificat faptul că activitățile de tip Zumba, aerobic, și antrenament vor funcționa după regula alocării a 10 metri pătrați fiecărui participant.

Iată regulile generale anunțate de Ministerul Tineretului și Sportului:

  • programarea online la sălile de sport
  • triaj epidemiologic obligatoriu
  • purtarea măștilor de protecție la recepție și în zonele închise din săli (cu excepția momentului exercițiilor)
  • aparatele de aer condiţionat vor fi folosite, însă va fi necesară curăţarea filtrelor
  • se recomandă şi aerisirea naturală
  • nu va fi permisă folosirea duşurilor
  • în timpul antrenamentului se va lăsa un aparat liber, între două aparate folosite.
ADVERTISEMENT