News

Orban, replică pentru Cîțu, după ce a spus că a fost ales de o Românie întreagă: “Eu am fost candidatul oficial”

Ce replică i-a dat Ludovic Orban lui Florin Cîțu, după ce a spus că a fost ales de toată România să fie premier.
18.06.2021 | 15:52
Orban replica pentru Citu dupa ce a spus ca a fost ales de o Romanie intreaga Eu am fost candidatul oficial
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban i-a dat replică premierului în funcție, Florin Cîțu, după ce acesta a declarat că toată România l-a ales pentru a fi prim-ministru. Se pare că actualul lider al PNL nu a fost de acord.

Orban, replică pentru Cîțu, după ce a spus că a fost ales de o Românie întreagă

Astfel, Ludovic Orban a transmis că el a fost, de fapt, candidatul oficial pentru funcție de premier, în campanie electorală. Mai mult, el a explicat că au existat mai multe variante de lucru, dar până la urmă, preferința a fost pentru Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

Așa el a obținut funcția de premier, iar Ludovic Orban a devenit președintele Partidului Național Liberal. Mai mult, Orban a explicat și care au fost toate variante dintre care s-a făcut alegerea.

El a explicat că prima dintre acestea a fost cu Florin Cîțu premier, iar el urma să fie președintele Camerei Deputaților, apoi a doua variantă a fost cu Orban în funcția de premier, iar Cîțu trebuia să fie președintele Senatului.

ADVERTISEMENT

Ce a declarat Ludovic Orban, după afirmația premierului

În fine, varianta finală și cea care este valabilă în prezent a fost cea în care Florin Cîțu devenea premier, aceasta fiind preferința coaliției USR-PLUS, conform lui Orban.

„Candidatul oficial la funcţia de prim-ministru al PNL în campania electorală am fost eu.

La negocieri, după prima formă a mandatului, că prima formă a mandatului a fost Florin Cîţu premier şi Ludovic Orban preşedintele Camerei Deputaţilor, am flexibilizat mandatul după un blocaj de şase zile, cu a doua variantă Ludovic Orban premier şi Florin Cîţu preşedintele Senatului şi asta a deblocat negocierile.

ADVERTISEMENT

Dar până la urmă, decizia, preferinţa pentru Florin Cîţu, între mine şi Florin Cîţu pentru poziţia de premier, preferinţa a fost manifestată de partenerii de coaliţie de la USR-PLUS la momentul respectiv”, a transmis Ludovic Orban, după ce a fost înrebat de jurnaliști cum răspunde afirmației făcute de Florin Cîțu.

„Iar până una alta, negocierile au fost conduse de mine. Negocierile de formare a acestei coaliţii au fost conduse de preşedintele PNL, adică de mine”, a mai spus Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim faptul că în cursul zilei de joi, actualul prim-ministru a spus că el a fost ales în această funcție de o întreagă Românie, în timpul unei vizite la Alba Iulia.

Mai mult, el a spus că i se pare simplu să își convingă colegii din PNL să îi ofere susținerea pentru a obține funcția de președinte al acestui partid.

ADVERTISEMENT