News

Ce reprezintă Catedrala Notre Dame din Paris! Cât de vechi este monumentul! Construcția a durat 200 de ani

16.04.2019 | 08:24
Ce reprezintă Catedrala

Catedrala Notre Dame din Paris este una dintre cele mai impozante clădiri din lume și cel mai vizitat obiectiv turistic din capitala Franței

, ce a fost construit în aproape 200 de ani. Fundația a început să fie turnată în anul 1163 și lucrările de construcție au fost finalizate în 1347, fiind un impresionant monument arhitectural gotic.

Ce reprezintă Catedrala Notre Dame din Paris

Cele două turnuri patrulare au câte 69 de metri fiecare, iar fațada dantelată este impresionantă. Intrarea în catedrală se face prin trei porți ornamentate în stilul gotic târziu. Notre Dame are 130 de metri lungime, 45 de metri lățime și 35 înălțime, astfel că în ea încap până la 10.000 de oameni, iar anual este vizitată de aproximativ 13 milioane de oameni din întreaga lume. Interiorul este o lucrare uriașă de artă, catedrala având vitralii spectaculoase și portale care înfățișează scene biblice.

Două dintre cele trei clopote au devenit celebre datorită cărții ”Cocoșatul de la Notre-Dame” și au fost distruse în timpul Revoluției franceze. Ultimul rămas, Emmanuel, a putut fi auzit până în zilele noastre, fiind cunoscut drept unul dintre cele mai faimoase și vechi instrumente muzicale din Europa.

Ce reprezintă Catedrala Notre Dame din Paris! Cât de vechi este monumentul! Construcția a durat 200 de ani
Construcția monumentului a durat 200 de ani

Incendiu, luni seară, la Catedrala Notre Dame

Un incendiu a mistuit, luni seară, catedrala din Paris. Nu este clară cauza, dar oficialii susțin că ar putea avea legătură cu lucrările de renovare. În urma incidentului, una dintre turle și acoperișul s-a prăbușit. Evenimentul a avut loc, ironic, chiar în Ziua Mondială a Artei.  După aproximativ opt ore, pompierii au anunțat, în cursul nopții, că focul este acum sub control.

Ce reprezintă Catedrala Notre Dame din Paris! Cât de vechi este monumentul! Construcția a durat 200 de ani
În seara de luni, 15 aprilie, monumentul artei gotice a fost învelit de flăcări

Despre incident, Andre Finot, purtătorul de cuvânt al Catedralei Notre Dame, a spus că: „Asistăm neputincioși. În acest moment, nu știm în ce circumstanțe a izbucnit incendiul. În mod normal, nu ar trebui să se mai afle acolo muncitori care lucrează la renovare, pentru că programul lor se termină la ora 17-17:30. Dar nu suntem siguri că nu a rămas nimeni blocat acolo”. 

Tags: