Fotbal intern

Ce rezultat vrea Sorin Cârţu în Dinamo – U Craiova: „Bergodi să ne depăşească pe mine şi pe Săndoi”

18.10.2020 | 17:47
ADVERTISEMENT

În ultima zi a săptămânii, fotbalul românesc ne delectează cu derby-ul dintre Dinamo București și Universitatea Craiova. Pe lângă cele trei puncte puse în joc, orgoliile puse în joc sunt imense, chiar dacă diferența din clasament dintre cele două echipe este destul de mare.

Trupa lui Cosmin Contra are mare nevoie de puncte, în timp ce „juveții” nu vor să facă pași greșiți în drumul către cel de-al cincilea titlu din Liga 1. Cristiano Bergodi a avertizat că seria incredibilă de victorii a Craiovei s-ar putea întrerupe la un moment dat, dar tehnicianul italian speră ca acest lucru să nu se întâmple chiar pe terenul marei rivale.

ADVERTISEMENT

La fel de prudent ca Bergodi este și președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, care anunță că și un egal reprezintă un rezultat pozitiv pe terenul lui Dinamo.

Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova: „Un egal ar fi un rezultat pozitiv pe terenul lui Dinamo!”

Doar cinci puncte a acumulat Dinamo înainte de etapa cu numărul șapte, dar fanii dinamoviști nu ar mai accepta ca echipa favorită să nu intre în play-off nici în acest an, iar noii acționari spanioli au demarat un proces de reconstruire a lotului și mulți jucători cu CV au fost aduși în „Ștefan cel Mare”.

ADVERTISEMENT

Lideri în acest moment, oltenii sunt conștienți de forța noilor transferuri și de faptul că Dinamo reprezintă un adversar periculos: „Jocul cu Dinamo întotdeauna poate fi considerat un derby, un meci special. De fiecare dată când jucăm sunt angrenate orgolii și ambiții. La ceea ce au făcut în toată perioada asta, consider că Dinamo va face parte în play-off și de acolo ei se pot gândi și la cupe europene. Ceea ce reprezintă echipele și ceea ce au reprezentat, tradiție, istorie, recomandă partida ca fiind un derby.

Ar fi bine să avem a șaptea victorie consecutivă. Un meci de egalitare ar fi un rezultat pozitiv, contează să avem continuitate în rezultate. Să dea Dumnezeu ca antrenorul Cristiano Bergodi să ne depășească pe mine și pe Emil Săndoi în ceea ce privește numărul de meciuri fără înfrângere, noi am avut 19,” a declarat Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, înainte de meciul de duminică, ora 21:30, de pe „Arena Națională”.

ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi trebuie să îi capaciteze pe jucătorii veniți de la națională: „Nu ai cum să vii cu o stare mentală prea bună”

Cele trei înfrângeri suferite de echipa națională în luna octombrie și ratarea a două obiective, calificarea la Campionatul European și ratarea primului loc în grupa de Liga Națiunilor, i-a prăbușit mental pe jucătorii convocați de Mirel Rădoi, iar Cârțu este de părere că tehnicianul Cristiano Bergodi va avea o misiune dificilă pentru a-i face pe acești jucători să joace la capacitate maximă.

„Nu am apucat să vorbesc cu cei veniți de la națională. Consider că este o problemă și fizică, dar și mentală, după ceea ce s-a întâmplat la echipa națională, nu ai cum să vii cu o stare mentală prea bună. Sper ca Cristiano să găsească soluții, să îi capaciteze.”

ADVERTISEMENT

Fostul mare jucător al României a comentat și situația lui Mirel Rădoi, omul al cărui început de carieră fotbalistică se leagă de numele lui Sorin Cârțu: „Îl cunosc bine pe Mirel, țin mult la el și știe și el asta. A fost un exemplu atunci când juca. Din punctul meu de vedere, Rădoi nu trebuie să cedeze. Meseria de antrenor nu-ți oferă doar momente frumoase. Are un proiect și o filosofie pe care merge. Eu i-am mai spus, trebuie să vorbească și cu alți foști antrenori de-ai lui, coechipieri, să schimbe păreri și să tragă concluzii. E normal ca la acest moment să nu stăpânească absolut tot.”


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – Craiova : 1,78 este cota pentru “ambele echipe înscriu”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT